Vídeo: Centenars de persones visiten l’antic Envelat del Follet o Pai Pai

Comparteix-ho amb els teus amics:

Centenars de persones han visitat excepcionalment l’antic Envelat del Follet o posteriorment Pai Pai aquest cap de setmana. La làmpada obra de l’arquitecte Lluís Güell que presidia l’antic local finalment es conservarà i seguirà al mateix lloc. També es conservarà el terra, el qual està decorat amb motius de faràndula.

[vimeo]https://vimeo.com/89810797[/vimeo]

El local darrerament ha passat a ser propietat de ZhenQiang Li Li qui hi traslladarà el seu actual comerç El Xino Xano situat al carrer Hospici d’Olot.

La reforma del local implicava en un principi, la desaparició d’una làmpada-escultura, obra de l’artista banyolí Lluís Güell (1945-2005) i del terra fet pel mateix artista, amb la representació de la faràndula olotina.

Gràcies a la gestió de l’arquitecte de l’obra, Xavier Costa Aranda, a l’enginyer Viñas Enginyeria i serveis, el constructor Garrotxa serveis de construcció i a la bona voluntat del propietari, ZhenQiang Li Li, s’ha aconseguit salvar la làmpada així com gran part del terra. Ha col·laborat també en aquestes gestions el germà de l’artista Pep Güell.

Des del Museu de la Garrotxa s’ha participat en les gestions necessàries per a la preservació del màxim d’elements originals de l’espai, adaptant-los tan com fos possible als nous usos del local. Abans de les obres i en previsió de possibles desperfectes, es va encarregar un escanejat de la làmpada a l’empresa 3Dtècnics per a guardar-ne un registre digital i permetre’n així la reproducció si mai fos necessari.

F 1028

Actualment amb les obres a punt d’acabar es podrà veure el terra de la sala de festes així com la làmpada – escultura. La jornada de portes obertes permetrà també veure el documental Orbita Güell de la productora banyolina Fang , així com cartells i informació sobre l’artista Lluís Güell.

Dissabte 22 a les 18 h es farà un acte de presentació de les reformes i de l’adaptació que han fet del projecte per tal de preservar el màxim possible les obres encara avui existents de l’artista Lluís Güell. A l’acte hi assistiran les autoritats municipals, el propietari del local, l’equip d’arquitecte i enginyers, representants del Museu de la Garrotxa, així com familiars de l’artista Lluís Güell.

Vídeo: Treballs per preservar el mític adorn central de L’envelat del Follet d’Olot
[youtube]http://youtu.be/tgybCNlf4Ks[/youtube]

Fotos:

F- 2886

F- 2887

F- 2888

F- 2889

F- 2890

F- 2891

F- 2892