VÍDEO: Com funciona el TAD, el transport a demanda de la Vall d’en Bas?

Comparteix-ho amb els teus amics:

Arriba a la Vall d’en Bas el transport públic i ho fa apostant per la modalitat a demanda, una eina que farà més fàcil desplaçar-se pels set pobles de la Vall sense haver de recórrer al vehicle privat i apostant per la mobilitat col·lectiva. Després de negociacions des de l’Ajuntament amb la Generalitat i la TEISA, aquesta possibilitat ja és una realitat. De dilluns a divendres, aquest nou servei oferirà deu hores de connexió entre 30 parades diferents de la Vall d’en Bas, Les Preses, Olot i Riudaura, establint nexes amb altres línies de transport públic. 

La particularitat del Transport A Demanda (TAD) del Clic.Cat és que el recorregut del bus es determina en funció de les peticions dels usuaris: passarà per les parades que s’hagin demanat amb reserva prèvia (fins a 15 minuts abans que surti el bus de la parada inicial). Hi ha unes parades establertes a cada poble i uns horaris prefixats amb regularitat que es faran des de Sant Esteve d’en Bas i des de la parada de busos d’Olot.

CONSULTA HORARIS AQUÍ

En aquest sentit, la línia del TAD té un trajecte previst de 50 minuts que, en funció de les reserves fetes pels viatgers, es podria allargar fins als 80 minuts per recórrer els 45 km que implicaria passar per les 30 parades existents. Si el bus només fa el trajecte per uns trams quan algú en té necessitat, s’optimitzen els recursos.

Les parades estan distribuïdes de la següent manera:

  • 5 a Sant Esteve: polígon de la Serra, Centre d’Atenció Primària (CAP), carrer Ample, carretera de Santa Coloma i cruïlla de l’Alberg.
  • 3 a Els Hostalets: trencant del cementiri, Local Social i aparcament.
  • 5 a Joanetes: Can Trona, Local Social, l’Hostal de Dalt, la Coromina i carretera de Sant Esteve a Can Trona.
  • 2 a Puigpardines: trencant de Puigpardines i Cooperativa de la Vall d’en Bas.
  • 5 a Sant Privat: Consultori, Ca la Carmelita, veïnat del Salt del Sallent, nucli antic i veïnat de Pocafarina.
  • 1 a Verntallat – Les Preses: carrer de Pau Casals.
  • 4 al Mallol: veïnat Nou, Veïnat Cirera, les Olletes i entrada al puig del Mallol.
  • 2 a la Pinya: parc infantil de Can Gaburra i veïnat de l’Avellana.
  • 1 a Riudaura: carrer d’Olot.
  • 2 a Olot: estació d’autobusos i Hospital Comarcal.

Cada parada estarà degudament senyalitzada, ja sigui amb una marquesina o bé amb uns senyals que indicaran que aquell és el punt concret on s’atura el bus. El primer servei sortirà d’Olot a les 7.20 h i de Sant Esteve a les 8.10 h. El darrer servei sortirà a les 19.30 h d’Olot i a les 20.20 h de Sant Esteve. Els horaris s’han pensat per ajustar-se al dia a dia, en situacions com ara arribar a l’hora per fer-se analítiques al CAP de Sant Esteve o anar als entrenaments esportius al vespre.

Pel que fa al preu, el bitllet senzill tindrà un cost d’1,75€. Tot i això, es podran comprar targetes Valor (una targeta moneder de la TEISA). Utilitzant aquest targeta el preu del bitllet serà d’1,20€. Aquestes targetes són multipersonals, i es podran comprar i carregar al mateix bus.

Hi ha dues opcions per reservar el bus del TAD: descarregar-se l’aplicació per a dispositius mòbils ‘Nemi’ o trucar al telèfon 972 204 868, que opera entre les 8.00 h i les 20.00 h.

El servei ha nascut amb l’objectiu d’apostar per la mobilitat col·lectiva i de moment ofereix aquestes parades, però s’anirà adaptant en funció de la demanda. Aquest projecte, que operarà la companyia TEISA, compta amb el finançament de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix-ho amb els teus amics: