VÍDEO: Comencen les festes del barri de Sant Miquel, on se celebrarà el 75è aniversari del Ball Pla

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest divendres comença la festa del barri de Sant Miquel, on se celebrarà el 75è aniversari del Ball Pla.

El pregó de Gil Anglada sobre la història d’aquest acte obrirà tres dies d’activitats.

CONSULTA PROGRAMA AQUÍ

L’inici oficial de la festa de Sant Miquel el donarà el pregó de Gil Anglada sobre el Ball Pla de Sant Miquel. Coincidint amb el 75è aniversari d’aquest acte es presentarà un llibret que recopilarà tota la història del Ball Pla. Els seus orígens se situen entre els anys 1944 i 45 quan els pabordes que organitzaven la festa del barri van decidir impulsar aquesta iniciativa. Al principi, segons recorda Gil Anglada, els homes anaven amb llacet, barret i vestien de forma estrafolària mentre que les dones portaven tires de paper sobre el vestit. Amb el pas dels anys, els vestits es van fer de paper i el Ball Pla va augmentar els participants i de recorregut (les parelles desfilaven pel carrer de Sant Miquel, pujaven pel carrer Valls Nous, passaven per davant de l’església del Tura i baixaven cap al Carme).

Coincidint amb el 75è aniversari del Ball Pla, canvia el recorregut. Les parelles sortiran del casal, passaran pel costat de la plaça de Sant Miquel, en direcció al carrer Abat Racimir, fins al Remences, continuaran per l’Avinguda Girona i a l’alçada de la plaça Joan Casolà, continuaran pel carrer Sant Miquel. A continuació tornaran a l’Avinguda Girona per agafar el carrer Mossèn Gelabert i l’Avinguda Jaume II per tornar al casal.

Aquest any es preveu que unes 200 persones participin del Ball Pla. S’ha convidat a totes les Pubilles que ha tingut el barri durant aquests anys perquè formin part de la desfilada, que començarà dissabte 28 de setembre a les 19.30h al casal del barri. En aquest espai i des del mes de juny, s’han preparat els vestits que sortiran a desfilar al Ball Pla.

Per primera vegada també s’entregarà el Primer Gat Honorífic de Sant Miquel en un acte que tindrà lloc el divendres 27 de setembre després del pregó de Festes. El ball de gegants i cercavila, concerts, concentració de vehicles antics i teatre són algunes de les activitats que s’han programat en aquestes Festes de Sant Miquel.

ARXIU DE VÍDEOS: