VÍDEO: Compte enrere per la celebració de la Fira del Farro de la Vall de Bianya

Comparteix-ho amb els teus amics:

La 13a edició de la Fira del Farro de la Vall de Bianya que es celebrarà els dies 1 i 2 de febrer.

El programa i el cartell realitzat com és tradicional per l’artista Quim Domene, es presentarà el proper divendres 17 de gener.

La Vall de Bianya és encara un territori on es conrea aquest cereal. La història del farro està molt relacionada amb el municipi. Una prova és l’existència d’una vintena de molins fariners, la majoria dels quals en un moment o altre van moldre farina de blat de moro per a la seva subsistència de la gent.

L’Ajuntament de la Vall de Bianya vol recuperar aquest plat tradicional, i per això des del 2008 s’organitza una fira dedicada exclusivament a la seva promoció, la Fira del Farro de la Vall de Bianya que té lloc el primer cap de setmana de febrer. La persona encarregada de fer el disseny del cartell de la fira, com ja és tradicional, és obra de l’artista Quim Domene.

Entre les activitats a destacar, cal mencionar el sopar-tastet que tindrà lloc el dia abans de la fira, El mateix diumenge, es podrà gaudir de les exhibicions de feines del camp, taller de cuina pels més petits a l’espai gastronòmic, més de 60 parades de productes artesans, zona d’esmorzar i degustació de farro, passejades en burro i trenet turístic. Cercaviles per l’espai firal de la Colla Gegantera del municipi i el gegant romà Farrus Tremendus acompanyats pels cabeçuts Sidro i Margarida i els gegantons de la Canya.

RELACIONAT: