VÍDEO: Concert gratuït aquest diumenge de Guillem Roma, a la Bianyal d’Art i Patrimoni de la Vall de Bianya

Comparteix-ho amb els teus amics:

Concert gratuït de Guillem Roma, a la Bianyal d’Art i Patrimoni de la Vall de Bianya, del proper 11 d’octubre a les 5 de la tarda, a l’era del mas Sobeies. És imprescindible la inscripció prèvia.

Com a complement a la Bianyal 2020, i amb la col·laboració del festival Elmini d’Olot, el diumenge, 11 d’octubre, a les cinc de la tarda, s’ofereix un concert en format acústic de Guillem Roma, a l’era del mas Sobeies, al costat de l’església de Sant Andreu de Socarrats, a la Vall de Bianya. L’entrada és gratuïta però és absolutament imprescindible inscriure’s prèviament per poder accedir-hi: per correu electrònic a l’adreça administracio@valldebianya.cat o per telèfon al número 972290933 (de dilluns a divendres, de 9 a 15 h).

Guillem Roma (Manlleu, 1984): amb sòlida formació musical (piano, saxo, guitarra…) i llicenciatura en Comunicació Audiovisual a la UAB, va ampliar els seus estudis i experiència amb llargues estades a Cuba o Mèxic. Ha publicat els treballs “Secret Place” (2007), “Oxitocina” (2012), ”Nòmades” (2014), “Connexions” (2017) i “La constant i la variable” ( 2019). Ha actuat a festivals i sales com el FIMPT, l’Aphònica, el Portal Blau, el Grec, l’Auditori de Barcelona, el Kursaal de Manresa, així com en espais de Sant Francisco, Boston, Los Àngeles… “En el seu pop elegant s’hi senten ecos de xarangues de l’est o cants de mariaxi però el que realment emociona son les seves melodies agredolces i infinitat de detalls que eleven les parts vocals” (Ramon Súrio, La Vanguardia). “Brillant i inclassificable… utilitza en la seva música algunes pinzellades sonores de les tradicions musicals de Cuba, Mèxic, els Balcans…” (Xavi Castillón, El Punt Avui).

La Bianyal 2020

Aquest any –degut a les circumstàncies derivades de la pandèmia– tindrà un format diferent per tal d’adaptar-se a les directrius sanitàries. Per aquest motiu, tota l’activitat se centrarà en una sola localització –el mas Sobeies i l’església veïna de Sant Andreu de Socarrats– i no tindrà el tradicional recorregut circular per diferents indrets de la Vall de Bianya. Així mateix, es limitarà el nombre d’assistents a cada visita, si bé, per compensar la pèrdua d’aforament, s’hi afegeixen dues sessions més respecte a edicions anteriors. És la setena edició d’una proposta que –malgrat la seva curta trajectòria– ja ha sigut mereixedora del Premi de l’Associació Catalana de Crítics d’Art de Catalunya 2018, en la categoria d’Espais i iniciatives.

Totes les visites són guiades i compten amb explicacions sobre les instal·lacions artístiques (a càrrec dels seu autors) i sobre la història de la zona. Enguany, l’activitat és gratuïta però és absolutament imprescindible inscriure’s prèviament per poder accedir-hi. La durada prevista per a cada sessió és, aproximadament, d’una hora i mitja. El punt de trobada és el mas Sobeies on hi haurà un aparcament habilitat per a l’ocasió. Es imprescindible l’ús de mascareta durant la visita. Donades les característiques dels elements patrimonials, la visita no és accessible per persones amb mobilitat reduïda.

Inscripcions a la Bianyal: per correu electrònic a l’adreça administracio@valldebianya.cat, per telèfon al número 972290933 i, personalment, a les oficines municipals de l’Ajuntament de la Vall de Bianya. Horaris d’atenció: de dilluns a divendres, de les 9 a les 15 h. Les places són limitades i les reserves es faran segons l’ordre d’inscripció.

Horaris dels itineraris: dissabte, 10 d’octubre, a les 10’30 h, a les 12 h i a les 16 h. Diumenge, 11 d’octubre, a les 10’30 h i a les 12 h.