Vídeo: Condemnat per amenaçar un gos a Les Planes d’Hostoles

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest passat dimecres 15 de gener s’ha celebrat un Judici en el Jutjat de Pau de les Planes sobre un conflicte entre alguns veïns i grups de caçadors per la desaparició o mor d’algun bestiar i destrosses vàries. Concretament en aquest judici de faltes s’ha condemnat al caçador Rafael G.C. A pagar una multa de 150 € i les costes processals, per amenaçar que mataria al gos del denunciant Josep Paredes, veí de Les Planes d’Hostoles. Veure vídeo.

[vimeo]https://vimeo.com/84384379[/vimeo]

Els fets des de quant és remuntant?
Els fets varen passar el passat dia 30 d’octubre de 2013, però el conflicte amb els caçadors es remunta a més de 15 anys, s’ha començat a documentar a partir del 2011, quan amb l’antic equip de govern i l’associació de caçadors de Les Planes d’Hostoles es va fer una reunió per mirar de solucionar els problemes, però per part dels caçadors no es varen respectar els acords.

Per què?
Els fets varen passar perquè es va voler identificar els caçadors que estaven caçant perquè en cas que passes algun fet, com la mort o desaparició dels nostres xais, o el trencament del filat elèctric pels xais o altres problemes més greus, saber a qui anar a buscar i demanar responsabilitats.

Ja hi han agut més judicis?
L’Associació d’Ecologistes de la Garrotxa explica que no és un cas aïllat i s’està treballant per mirar d’agrupar totes aquestes incidències, amb l’ajuda d’una web: www.problemescaçadors.cat