VÍDEO: Consolidació dels espais de degustació i ampliació de les terrasses d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Consolidació dels espais de degustació i ampliació de les terrasses d’Olot

Seguint amb la voluntat d’impulsar la reactivació econòmica i donar suport als comerços i establiments de restauració afectats per la crisi de la COVID-19, l’Ajuntament d’Olot també ha aprovat inicialment la tercera modificació de l’Ordenança Municipal per a la instal·lació de terrasses a Olot. Veure vídeo.

Aquest nou canvi preveu consolidar els nous espais de degustació que es van posar en marxa durant la pandèmia. Es tracta de punts de degustació permanents en establiments comercials que elaboren productes artesanals i que no disposen de llicència de bar o restaurant. Aquestes propostes de reactivació econòmica ja es van permetre com a mesura provisional durant la primera onada de la COVID-19 com a acció de suport als emprenedors. Disposaven de permís fins al 31 de desembre. Ara, amb les noves modificacions de l’ordenança, els restauradors i comerciants podran sol·licitar-ho i disposar-ne durant 8 mesos (temporada d’estiu), 4 mesos (temporada d’hivern) o anualment; segons la seva elecció.

Amb les restriccions marcades per l’estat d’alarma de la COVID, l’Ajuntament d’Olot va autoritzar l’ampliació de l’espai dedicat a la terrassa de prop d’una quarantena d’establiments i 5 negocis més se’ls va autoritzar perquè poguessin oferir aquest servei. Cinc establiments més van posar en marxa un espai de degustació a la via pública.

Un altre dels aspectes que introdueix el text fa referència als criteris específics per a les terrasses instal·lades a l’àmbit del PIAM del Nucli Antic. En els espais públics d’aquesta zona, les terrasses hauran de seguir els criteris detallats a cada projecte del ‘Pla de places del Nucli Antic’. Les terrasses d’aquest sector de la ciutat també hauran de centrar la seva activitat en una oferta basada en productes de qualitat, de proximitat o que constitueixi una oferta gastronòmica especialitzada. Una comissió d’experts formada per representants de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, de les entitats que integren el PIAM, del Consorci DinàmiG i un gastrònom de referència seran els encarregats de valorar cada petició. La consolidació d’aquests espais de degustació i ampliació de les terrasses ha comptat amb el vot favorable de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot de JuntsxCat, el grup del PSC i l’abstenció d’ERC i la CUP.

Info: Ajunt. Olot

Comparteix-ho amb els teus amics: