Vídeo: Crònica castellera dels Xerrics en la diada de Sant Jordi

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat 23 d’Abril la colla castellera de la Garrotxa, els Xerrics d’Olot, van realitzar una actuació que marcava un punt d’inflexió pel llarg recorregut que els queda durant la temporada 2016

Tot i altres actuacions realitzades durant la diada de Sant Jordi, aquesta era una que tenia un aire diferent. Aquest any va ser el primer que els Xerrics van convidar a dues altres colles per gaudir i compartir l’actuació castellera, a més a més, de les dues actuacions ja realitzades a principi d’any on es preveia un futur brillant.

Pel que fa a l’actuació de Sant Jordi, les dues colles convidades; els castellers de l’Alt Maresme i els Picapolls de la Gavarressa es van reunir a l’hospici a les 17:15 h ja que, a causa del mal temps, l’actuació no es va poder portar a terme al lloc inicial.

La ronda de pilars de sortida, els Xerrics d’Olot van portar dos pilars de quatre estables i ferms que donaven la benvinguda a la resta de l’actuació mentre saludaven lleugerament a la plaça.

Com a primer castell de la diada, els Xerrics d’Olot es van proposar descarregar un castell que mai, en aquests moments de la temporada, s’havia intentat: el 4d7! Tot i no ser un castell nou per la colla, el moment de la seva descarregada ho va ser, ja que és un castell que només s’havia pogut intentar en actuacions més tardanes, com per Festes del Tura o la diada dels Xerrics que assegurava més gent a la pinya i més hores d’assaig.

Aquest es va aixecar amb facilitat i malgrat que la petita deformació a la descarregada va ser un castell bonic de veure i sobretot de celebrar.

En segona ronda els castellers de la Garrotxa van descarregar el 3d7, de nou, un castell que aquestes alçades de la temporada no s’havia pogut portar mai a plaça i per tant el motiu de la seva celebració era l’evidència d’un treball constant, un esforç mantingut i els assajos freqüents.

Finalment els Xerrics d’Olot van optar per descarregar un castell inèdit per ells; el 5d6 amb agulla que es va descarregar fàcilment malgrat algunes dificultats superables.

Per acomiadar la diada els Xerrics van descarregar el seu 60è pilar de cinc, que com sempre es va aixecar amb fermesa, es va fer l’aleta segura i es va descarregar amb el somriure de tots els castellers de pinya, tronc i mainada.

En acabar l’actuació, rodona per les tres colles, es va fer un pica-pica on es va poder fer cohesió entre les colles al mateix temps que s’acaba de celebrar el que va arribar a ser el millor Sant Jordi per part dels Xerrics d’Olot.
Finament s’ha d’agrair a les diferents colles i la gent que va participar en les pinyes, van ser de gran ajuda i van tenir-hi un paper molt important.

El treball constant d’una colla castellera, és exactament el que es va reflectir el dissabte passat a l’hospici, on una colla castellera va demostrar el valor dels seus assajos i les ganes imparables de portar a més aquesta colla. En aquests moments, fer els castells que es van realitzar, per una colla petitona com és la d’Olot té molt de mèrit i cal remarcar la implicació de tots els castellers involucrats, sobretot a la pinya, que aquesta temporada s’ha notat un canvi molt positiu i un augment de volum que portarà a grans castells i fites molt important per tota la colla!

La pròxima actuació que es farà a casa serà la dels Xerrics d’Olot al 7 de maig, a la plaça Rector Ferrer on els castellers de la Garrotxa hi voldran portar sets amb l’esperança de posar-hi una agulla en res. De ben segur que no us la voleu perdre… alguna sorpresa hi haurà!

3d7

Font i vídeos: Els Xerrics d’Olot