Vídeo: Denuncien mancances en el servei de les ambulàncies en la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

La nova organització està causant mancances en l’atenció sanitària davant d’una situació vital urgent

La CUP presentarà en el proper ple una moció per demanar a l’ajuntament d’Olot que defensi i vetlli per la salut dels seus ciutadans, demanant al Departament de Salut de la Generalitat que es torni al model anterior.

La nova organització de les ambulàncies urgents del SEM (Sistema d’emergències mèdiques) de la Generalitat ha provocat que l’ambulància medicalitzada, dotada de metge, infermera i tècnic de l’hospital comarcal, hagi de cobrir el servei de trasllats urgents extrahospitalaris de Campdevànol.

Vídeo: Resum de la roda de premsa (14-04-2016)

https://vimeo.com/162819017

Aquest canvi està provocant que els garrotxins, davant d’una situació vital greu i urgent, hàgim d’esperar 25 minuts o més perquè arribi l’ambulància. Fins ara, cada hospital comarcal disposava d’una ambulància dotada de metge, infermera i tècnic.

Des del 14 de gener d’enguany, aquesta nova organització ha provocat que l’hospital de Campdevànol disposi només d’una ambulància dotada d’infermera i tècnic. I Sant Joan de les Abadesses disposi d’un vehicle d’intervenció ràpida dotat d’un metge i un tècnic.

Quan Campdevànol requereix l’atenció d’un equip complet per al trasllat urgent entre hospitals, qui fa el servei és el d’Olot. I a la vegada, Olot és la segona opció de Girona i de Figueres de prioritat 1, quan la resta d’ambulàncies estan ocupades.

Aquesta nova organització provoca una desigualtat en l’atenció sanitària en situacions vitals urgents dels habitants de la Garrotxa.

La regidora de la CUP Anna Descals ha posat un exemple: “Si a Olot un dia hi ha un accident greu i l’ambulància està fent un servei a Campdevànol, la persona accidentada haurà d’esperar que vingui l’ambulància un cop acabi el servei o el bé vehicle ràpid de Sant Joan les Abadesses. Evidentment, l’hospital enviarà el metge d’urgències, però aquest no tindrà ni els recursos tècnics necessaris ni el transport immediat que requereix el pacient.”

Font: CUP Olot
Vídeo: elgarrotxi.cat