VÍDEO: Declaració institucional del president Torra just desprès de conèixer la seva inhabilitació

Comparteix-ho amb els teus amics:

El president de la Generalitat, Quim Torra, fa una declaració institucional acompanyat de tot del Govern des de la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat just desprès de conèixer la seva inhabilitació. Veure vídeo.

El 131è president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquesta tarda en una declaració institucional que “ni abandono ni em resigno, i encara menys accepto aquesta sentència que vol enderrocar el Govern de Catalunya”. Fer-ho, ha dit, “seria acceptar que la repressió contra la causa justa de la independència de Catalunya és acceptada per tots nosaltres”. Per això, ha insistit: “Portaré la llibertat d’expressió i la nostra causa d’independència a Europa. I guanyarem”.

Durant la declaració institucional, que ha fet a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat després de rebre la notificació de la sentència del Tribunal Suprem de mans del TSJC, Quim Torra ha afirmat que “no ens fa res comptar-nos tantes vegades com calgui”. Perquè “volem que la ciutadania sexpressi sempre, volem la independència, volem exercir lautodeterminació, però sobretot volem una democràcia de qualitat per al nostre país”. I ha dit que les eleccions que es faran en els propers mesos “han de ser un punt d’inflexió, un nou plebiscit i un nou mandat que confirmi el referèndum del Primer d’Octubre”.

En aquesta mateixa línia, el president Torra ha instat la ciutadania a “no normalitzar mai la situació actual”. “A cada dia de presó, més democràcia; a cada nova irregularitat dels tribunals, més vots a les urnes; a cada dia d’exili, més organització cívica per a la República; a cada nou cas de repressió, més desobediència civil”. “Preparem-nos per a la ruptura democràtica, pacífica i desobedient”, ha conclòs.

En un altre moment del seu discurs, el 131è president ha mostrat la seva convicció que “un dels obstacles per a la independència és la mateixa autonomia”. Una autonomia, ha assenyalat, “on el Parlament no publica les resolucions que s’hi aproven, i on el Govern veu com el seu president és depurat del càrrec per un cop ordit pels poders de l’Estat espanyol”. 

Per aquest motiu, ha remarcat que “l’única manera d’avançar és a través de la ruptura democràtica. Com l’1 d’octubre, el 3 d’octubre, i el 27 d’octubre”. “L’única garantia de deixar enrere el règim del 78 és el moviment independentista català”, ha reblat.