VÍDEO: Després de 27 anys en barracons, Lliurona reclama una escola d’obra

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Departament d’Ensenyament visitarà properament l’escola de Lliurona per estudiar-ne la situació i la necessitat de construir una escola d’obra després de 27 anys en barracons.

Trobada de la comissió de l’escola nova de Lliurona i el Departament d’Ensenyament per demanar un edifici de pedra, després de 27 anys en barracons.

La passada setmana, una comissió de l’escola nova de Lliurona formada l’alcalde d’Albanyà, Joan Fàbregas, la directora de l’escola Pilar Ricart, una representant de l’Associació de Veïns de Lliurona Carme Virgili i una representant de l’Ampa del CEIP Lliurona Carla Castañer es van reunir a Girona amb el sr. Martí Fonalleres, director dels Serveis Territorials de Girona i el Sr. Jordi Carreras Tarrés, cap de la secció d’Obres i Manteniment.

L’escola de Lliurona, a cavall entre Empordà i Garrotxa, té una història ben consolidada, amb una ràtio molt estable d’alumnes (entre 14 i 18 els úlitms anys) i 2 mestres i mitja. D’aquí a tres anys l’escola de Lliurona ha de canviar d’ubicació a causa del fet que s’acaba la cessió dels terrenys on està situada actualment. L’ajuntament disposa d’uns terrenys on ubicar l’escola, i es demana que després de 27 anys en barracons es plantegi ja un edifici d’obra, definitiu.

L’escola no només té una funció educativa, sinó que manté viu un espai de muntanya, amb la qual cosa es dóna forma un paisatge únic a Catalunya com és l’Alta Garrotxa. La comissió de l’escola Nova de Lliurona pretén doncs amb la visita d’ensenyament posar fil i agulla al nou projecte d’escola.

VEURE VÍDEO AQUÍ