VÍDEO: Destrossen el polèmic mural de “La Manada” penjat a la façana de l’Ajuntament d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest matí ha aparegut estripat el mural de “La Manada” de Quim Domene. Una obra que ha generat molta polèmica a tota Espanya i que el PSC i PP han demanat que es retiri. Per part de l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas, ja va expressar que no despenjaria el mural perquè pertany a l’àmbit de la llibertat d’expressió. Just al costat de l’obra destrossada hi ha una càmera de seguretat i possiblement ja es podria saber qui a estat l’autor de la bretolada. Veure vídeo.

Des de l’Assemblea continuarem amb el nostre compromís envers un art crític i combatiu amb la situació actual del país. Seguirem amb la nostra programació del projecte “Sobrecàrrega”, les accions que tenen lloc setmanalment a l’antic Hospital d’Olot i que porten per títol “Li resoldré la seva inquietud” i d’altres projectes que puntualment van sorgint.

L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa

L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa, va nàixer l’any 1976 amb la intenció de reivindicar les diverses lluites del moment.

L’AAG va reaparèixer el passat 2017 per seguir defensant la llibertat d’expressió i el dret a l’autodeterminació en un context de pau.

La utilització del llenguatge artístic amb totes les seves formes estilístiques és la nostra eina de treball. De les diferents intervencions que venim realitzant, una d’elles és la reinterpretació de l’obra de Ramon Casas «La Càrrega», dipositada al Museu de la Garrotxa d’Olot. En ella es mostra una càrrega policial de començament de segle XX. En primer terme apareix un guàrdia civil i un manifestant abatut. A partir d’aquest quadre, s’ha proposat a diferents artistes la seva reinterpretació en clau contemporània. Amb el títol de «Sobrecàrrega», s’han exposat ja 12 treballs de diferents artistes com Claudi Casanovas, Ferran Garcia Sevilla, Jaume Bach o Antoni Llena. L’obra te el mateix format que el quadre de Ramon Casas i es col•loca durant un mes a la façana de l’ajuntament. Totes les intervencions realitzades per l’Assemblea d’Artistes disposen dels corresponents permisos administratius.

La «Sobrecàrrega» que actualment es pot veure davant l’ajuntament d’Olot, és obra de Quim Domene i ha estat triada per l’assemblea, com totes les anteriors.

El projecte «Sobrecàrrega» s’inicia el març del 2018 i l’assemblea escull cada mes una proposta a partir de les que l’hi adrecen els artistes i acorden la que s’exposarà. L’actual es la dotzena.

Si bé l’autoria es individual i parteix de la lliure expressió en un estat democràtic, és l’Assemblea d’Artistes qui assumeix el projecte, tant a nivell d’instal•lació com de difusió.