Vídeo: Dimecres comença el procés participatiu per al futur Firal d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament d’Olot impulsa un procés participatiu per al futur Firal d’Olot. Aquest dimecres tindrà lloc la primera de les activitats previstes perquè tothom qui vulgui pugui prendre part d’aquest procés de transformaciódel Passeig d’en Blay

Aquesta setmana s’inicia el procés participatiu pera la transformació del Firal d’Olot. Durant els propers quatre mesos es desplegaran un seguit d’activitats per facilitar que tots els veïns i les veïnes d’Olot puguin contribuir a la definició del futur Passeig d’en Blay. Per fer-ho possible, l’Ajuntament compta amb el suport de la cooperativa Raons Públiques, especialitzada en el desenvolupament de projectes caracteritzats per la implicació de les persones en la concepció, la transformació i la gestió del seu entorn. “El que volem fer és escoltar a la gent. Si el procés comença amb un consens de com els ciutadans volen el Firal, creiem que és la garantia que les coses aniran bé” ha explicat l’alcalde Josep M. Corominas. Per això, Corominas ha animat “tothom a participar d’aquest procés participatiu que comencem aquesta setmana perquè volem que el Firal sigui l’obra que tothom se senti seva”. Veure vídeo.

[vimeo id=”154674120″]

La primera activitat prevista tindrà lloc aquest dimecres 10 de febrer a 2/4 de 8 del vespre a la Sala El Torín. Es convoca a totes les persones que vulguin participar d’aquest procés: des de representants d’entitats, comerciants, restauradors, veïns i veïnes del Firal i de qualsevol altre espai de la ciutat que tinguin interès en prendre part d’aquesta iniciativa. A la trobada s’explicaran les característiques del procés, les activitats i el calendari previst a més de les diferents maneres de participar-hi. “Els assistents a la reunió també seran els encarregats de decidir, conjuntament, el nom i la identitat gràfica amb la qual es donarà a conèixer el procés participatiu del Firal”ha explicat la regidora de Participació, Transparènciai Govern Obert, Núria Fité. Fité ha assegurat que “iniciar aquest procés és tot un repte no només percom volem enfocar aquest procés -fent que hi participi tota la ciutadania- sinó també pel que implica de transformació d’una peça clau per a la nostra ciutat”.

firal

La voluntat de l’Ajuntament d’Olot és que el màxim número de persones participin i contribueixin en el procés per a la definició del futur Firal. Per aquest motiu, s’han previst tres vies de participació: d’una banda, la implicació en els tallers de treball presencial que s’organitzaran aquests propers mesos i, de l’altra, l’assistència a les activitats que tindran lloc a diferents punts del centre d’Olot (recorreguts i accions a l’espai públic). També hi haurà la possibilitat de participar-hi on line. Es crearà una pàgina web dedicada al procés de transformació del Firal que estarà present a xarxes socials i disposarà d’una aplicació informàtica per conèixer i opinar en tot moment sobre el que s’està treballant. Tots aquests instruments es posaran en marxa, properament, una vegada aquest dimecres s’hagi acordat el nom i la identitat gràfica d’aquest procés participatiu que ha de definir el futur Firal d’Olot.

RELACIONAT:

Vídeo: Ja es disposen de gairebé tots els diners per fer el nou Firal d’Olot

Vídeo: Aprovat per unanimitat el nou pla d’usos per no convertir el firal d’Olot en un “Festodrom”

Vídeo: El Firal d’Olot en perill