Vídeo: Dissabte torna a Olot una nova edició del Dictat Popular

Comparteix-ho amb els teus amics:

Segona edició del Dictat Popular que el Servei de Català d’Olot-la Garrotxa, en col·laboració amb els centres educatius i diversos organismes de l’Administració organitza com a activitat del dia de Sant Jordi. Veure vídeo de presentació.

https://vimeo.com/162937648

FUNCIONAMENT DE L’ACTIVITAT

Demanem a un escriptor que ens faci un text d’uns tres paràgrafs que serà la base del Dictat Popular. Aquest any, l’escriptor que ens cedeix el conte és Francesc Serés.

Aquesta història, que ocupa la cara d’un full, és la que tindran tots els participants al Gran Dictat, però hi haurem tret 15 paraules. La història es llegirà dos cops en veu alta.

Aquest any, l’encarregada de llegir-la serà Margarida Arau. Els participants en el Gran Dictat hauran d’anar omplint els buits que falten en el conte a mesura que el vagin escoltant.

CATEGORIES

El dictat té tres categories: A (de 10 a 14 anys), B (de 15 a 18) i C (més de 18). La primera categoria abasta de 5è de primària a 2n d’ESO; la segona categoria, de 3r
d’ESO a postobligatòria; la categoria C és per a adults de més de 18, estudiïn o no. Els participants de la primera categoria només han d’escriure les 5 primeres paraules del paràgraf 1; els de la categoria B, les 5 de l’1més les cinc del segon paràgraf; els de la categoria C, totes 15 paraules del conte.

En aquest dictat, que no és un dictat, es tenen en compte els encerts, no pas els errors, de tal manera que les persones de la categoria A que escriuen bé 3 paraules de les 5, entren al sorteig d’un premi; els de la categoria B, hi entren si n’escriuen bé 7 de les 10 i, finalment, els de la categoria C entren en el sorteig d’un premi si n’encerten 12 de 15.