Vídeo: Doble d’inscrits al curs de museus d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquesta serà la sisena edició d’aquest curs i la tercera específicament dedicada a l’ús de recursos digitals dins l’àmbit de la gestió cultural i, concretament, de la gestió de museus. En comptes de curs d’especialització, com s’havia fet fins ara, el format d’aquest 2014 serà d’unes jornades, fet que ha baixat el cost del curs i ha fet que el nombre d’inscrits a pocs dies de fer-se s’hagi doblat. Hi participaran unes 45 persones provinents d’arreu de Catalunya, la majoria tècnics de gestió cultural tant del sector públic com d’empreses privades.

[vimeo]https://vimeo.com/110351125[/vimeo]

El concepte gamificació es refereix a l’ús del joc en entorns que no són pròpiament lúdics. L’storytelling és la tècnica d’explicar continguts a través de la creació d’històries per fer-ho d’una forma més amena i connectant emocionalment amb el públic. La narrativa transmèdia consisteix en l’ús de diferents canals, formats i suports per explicar una mateixa història. Es tracta de tres tècniques que venen del món del màrqueting i la comunicació però que en els darrers temps i sobretot fora del nostre territori s’estan aplicant a diferents àmbits que van des del mèdic fins al cultural.

En el curs organitzat pels Museus d’Olot es tractaran aquestes tècniques ensenyants els participants a dissenyar estratègies per aplicar-les amb la finalitat d’oferir continguts més interessants i, per tant, atraure més públic. A tall d’exemple, el Museu dels Sants, dins les seves possibilitats, les ha utilitzades en l’exposició “Gegants 125 anys”, que s’hi pot veure fins al proper mes d’abril.

Els ponents que participaran a les jornades són quatre professionals de primer nivell en els seus àmbits. Es comptarà amb Òscar García Panyella, que impartirà un taller pràctic sobre l’ús de la gamificació. Dolors Reig, psicòloga social i editora d’El Caparazón, parlarà de l’ús de la gamificació en les xarxes socials. Rufino Ferreras, responsable de Desenvolupament educatiu del Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid, parlarà de com des d’aquesta institució utilitzen aquestes estratègies en l’entorn educatiu. Finalment, es comptarà amb Eva Snijders especialista en storytelling en l’àmbit de la gestió cultural i patrimonial.

Les jornades s’han inclòs dins l’oferta formativa de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, creada justament fa uns dies. Per a més informació i inscripcions us podeu dirigir al web de les jornades: museusigamificació.wordpress.com.

Comparteix-ho amb els teus amics: