VÍDEO: Dures crítiques de la CUP per al tancament de línies de P3 a l’Escola Malagrida

Comparteix-ho amb els teus amics:

VÍDEO: Dures crítiques de la CUP per al tancament de línies de P3 a l’Escola Malagrida. Fes clic per veure el vídeo.

La CUP Olot creu que alternativa davant la baixada de natalitat, seria baixar les ràtios per augmentar així la qualitat educativa

Per a la CUP, garantir que l’educació arribi a tothom implica gaudir d’una xarxa finançada amb diners públics i és la millor manera de tenir una escola equitativa, laica, catalana, inclusiva, coeducadora i plenament arrelada a Olot.

La participació i la reivindicació d’aquesta xarxa pública és la millor garantia per a una societat cohesionada, on tothom pugui trobar les seves oportunitats de desenvolupament.

Un dels elements que ens preocupa és la segregació escolar que cada dia va en augment, provocat pel fet que hi ha dues xarxes educatives, la pública i la privada-concertada. Només fent que hi hagi un servei públic i una aposta clara i massiva per la xarxa pública, que és aquella que acull tot l’alumnat, i per tant és molt més diversa, rica i plural, i fomenta la cohesió social i l’equitat, evitarem l’augment de la segregació escolar. Per això és important impedir un transvasament d’alumnat cap a la privada-concertada (que comporta tancament de línies públiques i el manteniment de la doble xarxa).

El Departament d’Educació ha decidit, a partir de la baixada de la natalitat, tornar a tancar una línia de P3 en una escola pública d’Olot, concretament l’Escola Malagrida. En aquest criteri, però, la concertada no hi entra i, per tant, la baixada de la natalitat només afecta l’escola pública i es torna a protegir la concertada.

No es pot acceptar que es plantegi tancar una línia d’una escola que durant aquest any no ha tingut cap vacant, és a dir, que a la matrícula s’ha omplert el 100%. Les altres escoles públiques d’Olot la majoria tenen quasi ple: Escola Llar té 5 vacants, Morrot, 1, Sant Roc, cap, Bisaroques, 6, Pla de Dalt, cap, mentre que l’Escola Pia en té 10, el Cor de Maria, 13 i el Petit Plançó, 3.

Sumant totes les escoles públiques d’Olot tenim 12 vacants. En canvi, si sumem les tres escoles concertades tenim 26 vacants, més del doble.

El Departament d’educació està treballant en un nou decret d’admissions. Una de les novetats d’aquest decret serà incloure l’escola concertada a l’hora de planificar l’oferta de places escolars.

Vist que està previst que de cara el curs vinent entri en vigor aquest decret, nosaltres demanem com és que l’Ajuntament i el Departament d’Educació decideixen tancar una línia pública abans que no surti el decret? Veiem clars indicis d’afavorir l’escola concertada.

Des de la CUP, volem oferir una alternativa davant la baixada de natalitat, com és baixar les ràtios per augmentar així la qualitat educativa.

Sabem que el màxim responsable és el Departament d’Educació, però des de la CUP exigim a l’Ajuntament que es mulli i defensi la nostra escola pública. Al mateix temps, emplacem tota la comunitat educativa a mobilitzar-se i a pressionar perquè cap línia pública sigui tancada a Olot per afavorir la privada-concertada.

CUP Olot