Vídeo: El Castell Juvinyà es va emplenar per acollir la jornada Dia de la Dona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest diumenge s’ha celebrat el Dia de la Dona al Castell Juvinyà amb Laura Borràs, Mariona Comellas i l’Escola de Belles Arts de Sant Joan les Fonts

Sant Joan les Fonts celebra ja de manera tradicional el Dia Internacional de la Dona amb diferents activitats adreçades a tothom. Darrerament només es duia a terme el Sopar de Dones que s’organitzava des del PIS9, però en algunes ocasions des del Castell de Juvinyà s’havia realitzat un programa d’activitats concentrat en una tarda, on es tractaven temes diversos relacionats amb la salut i el benestar de la dona, l’art femení, la dansa i la narrativa a través de la mirada d’una dona, entre molts d’altres.

Vídeo: Dia de la Dona aquest diumenge al Castell Juvinyà

https://vimeo.com/157921395

 

Enguany l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts vol recuperar la part més cultural de la celebració del Dia de la Dona i ho farà de la mà de l’Escola de Belles Arts de Sant Joan les Fonts, entitat que ja fa un temps va presentar una proposta d’activitat per dur a terme en commemoració d’aquest dia.

Així doncs l’Escola de Belles Arts, juntament amb el Castell de Juvinyà i les regidories de cultura i promoció municipal, han preparat per aquest proper diumenge 6 de març una activitat on l’art, la literatura, la paraula i l’expressió siguin els protagonistes.

Enguany l’activitat, que ha estat organitzada per l’Escola de Belles Arts de Sant Joan les Fonts, amb la col·laboració del Castell de Juvinyà i l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, comptava amb una convidada d’honor de gran prestigi i reconeixement, Laura Borràs, Doctora en Filologia Romànica i Presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes, que va dur a terme una xerrada amb el nom: La natura ens murmura… Literatura i paisatge.

També es va poder gaudir de les sensacions i emocions que transmet l’art amb l’obra de l’Artista i Periodista Mariona Comellas, amb una exposició que estarà instal·lada al mateix Castell de Juvinyà.

I per acabar una instal·lació participativa amb els professors/es de l’Escola de Belles Arts de Sant Joan les Fonts, una experiència amb la que reflexionar sobre la profunditat de la dona.

Fotos: Mariona Comellas presenta la seva col.lecció de dibuixos i figures de fang inspirat en la dona #diadeLaDona @santjoanfontsaj