VÍDEO: El Centre de Recursos per a la Gent Gran de la Vall d’en Bas ja està en funcionament

Comparteix-ho amb els teus amics:

‘El Mirador del Puigsacalm’ combina centre de dia i residència.

El Centre de Recursos per a la Gent Gran de la Vall d’en Bas ja està en funcionament. Aquest equipament ha començat a treballar amb normalitat després de ser inscrit formalment al Registre de la Generalitat el passat 27 de juliol. Veure vídeo.

D’aquesta manera, es desencalla una obra que es va posar en marxa el 2008 i que va estar aturada a molts anys. “Ens ha suposat un gran esforç al dia d’avui”, assegura l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat. Amat ha volgut subratllar el suport dels serveis territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya per tal de posar fil a l’agulla en el compliment de l’objectiu.

“Estem contents de que finalment el Centre de Recursos per a la Gent Gran sigui una realitat”, ha celebrat Amat. L’alcalde recorda que hi havia el compromís d’obrir aquest estiu tot i que la meteorologia ha acabat suposant un retard respecte el termini inicial.

La previsió és que l’obertura formal es faci aquesta setmana on la gent es pugui informar dels serveis i si ho desitja començar-los a fer servir. Amat confia que amb la gestió que se’n faci “es pugui crear un model d’atenció a l’usuari” ja que la prioritat “no és el contingut sinó el continent: volem prioritzar l’atenció a la gent gran”.

Les places públiques vinculades ofereix

L’equipament per a gent gran obre i ho fa ja amb places públiques vinculades tant per a centre de dia com per la residència. Aquest objectiu era el que s’havia proposat l’equip de govern municipal quan va acceptar aquesta obra.

A finals del mes de març, el centre va fer una jornada de portes obertes per a tots els veïns de la Vall d’en Bas que va despertar una gran expectació.

‘El Mirador del Puigsacalm’ en xifres

El centre compta actualment amb 42 places de residència i 60 més de centre de dia. Aquestes són ampliables, a llarg termini, en ambdós serveis i en el cas de residència poden arribar-se a doblar amb els anys. Entre els serveis que s’oferiran, en l’àmbit sanitari destaquen el de fisioteràpia, psicologia, terapeuta ocupacional, treball social i podologia, entre altres. El centre també inclou altres serveis, com el de perruqueria o bugaderia.

El centre està distribuït en dues ales, la de dia, amb les sales d’estar, menjador, cuina i tots els serveis necessaris per al seu funcionament diürn, i la de nit, on hi ha les habitacions, lavabos i dutxes. La part central, que uneix les dues ales, és on hi haurà la recepció, els serveis i els despatxos del personal sanitari.

L’acte institucional per celebrar la posada en funcionament d’aquest nou espai es farà coincidint amb la Festa Major de Sant Esteve d’en Bas.

L’entrada a ‘El Mirador del Puigsacalm’ es farà per la carretera dels Hostalets.

Info: Ajunt. la Vall d’en Bas
Vídeo: elgarrotxi.cat

RELACIONAT:

VÍDEO: Centenars de persones visiten les obres de les noves instal·lacions del Centre de Recursos per a la Gent Gran de la Vall d’en Bas

Comparteix-ho amb els teus amics: