Vídeo: Cap de setmana de Cornamusam per celebrarà els seus 25 anys

Comparteix-ho amb els teus amics:

Durant tot el dia, els sacs de gemecs i els elements de cultura popular ompliran el centre de la ciutat

El ball de la Cabreta i la tocada d’inici des del balcó dels espants de l’església de Sant Esteve, aquest any a càrrec d’Adrià Batlle, ja s’han convertit en dos emblemes del Cornamusam. Veure vídeo resum de la roda de premsa.

https://vimeo.com/168752221

D’entre la programació d’aquest any, destaca el ball dels Óssos del Pirineu, una tradició ancestral que s’estén des del Pallars fins al Vallespir. Cada any, al voltant de la Candelera, es recrea el moment que els animals es comencen a despertar del seu període d’hibernació.

A la nit, Duncan Chisholm, un dels violinistes i compositors escocesos més reconeguts del moment, oferirà un concert al pati de l’Hospici. Chisholm tocarà acompanyat de dos altres músics d’Escòcia que complementaran el violí amb el so de la gaita, les flautes i la guitarra.

Com a novetat, l’Escola Municipal de Música d’Olot uneix forces amb el Cornamusam i el Premi Ratafia Russet evoluciona cap a un concurs d’interpretació de sac de gemecs. El guanyador rebrà 250 euros en metàl•lic i tindrà l’honor d’interpretar la tocada d’inici del Cornamusam de l’any que ve. A més, l’afortunat també podrà tocar al Centre Artesà Tradicionàrius dins el cicle La Taverna d’aquesta tardor. La fase eliminatòria tindrà lloc al matí a l’Escola de Música i la final serà a la nit a l’Hospici, abans del concert de Duncan Chisholm Trio.

Totes les activitats són gratuïtes excepte el concert de Duncan Chisholm Trio. El preu de les entrades és de 5 euros anticipades i 7 euros a taquilla el dia del concert. Les entrades anticipades es poden comprar a www.olotcultura.cat, al Teatre Principal i a Can Trincheria.

PROGRAMA: 

DISSABTE 18 DE JUNY 2016

CONCURS INTERNACIONAL DE CORNAMUSA
11 h, Escola Municipal de Música d’Olot

CERCAVILA DELS ÓSSOS DEL PIRINEU
12 h, inici a la plaça del Teatre

TOCADA D’INICI A CÀRREC D’ADRIÀ BATLLE
17.30 h, Balcó dels espants de Sant Esteve

BALL DE LA CABRETA I CERCAVILA
17.30 h, plaça d’Esteve Ferrer
Ball de la Cabreta amb els Ministrers de l’EMMO i, seguidament, inici de la cercavila. Durant el recorregut es farà el ball dels Óssos a la plaça Major i actuaran els sacaires de Tarragona davant la plaça Mercat. La cercavila acabarà a la plaça del Teatre.

BALL FOLK INICIAT PER LA CABRETA AMB EL GRUP CUL DE SAC
19.30 h, plaça del Teatre

FINAL DEL CONCURS D’INTERPRETACIÓ
22 h, Pati de l’Hospici

CONCERT DE DUNCAM CRISHOLM TRIO
En finalitzar el concurs d’interpretació, Pati de l’Hospici

Font: Olot Cultura
Vídeo: elgarrotxi.cat

RELACIONAT:

Vídeo: Cornamusam 2015

https://vimeo.com/131342290