VÍDEO: El Cornamusam omple Olot de música tradicional

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest divendres i dissabte va tenir lloc una nova edició del Conamusam

Aquest cap de setmana ha tingut lloc el Cornamusam, el festival internacional de la cornamusa, que segueix caminant després del canvi de direcció de l’any passat. El principal objectiu dels integrants d’El Til·ler és arribar a convertir el Cornamusam en un festival del segle XXI: obert, divers, dinàmic i atractiu tant a un públic afí a la música tradicional com a un públic més casual. Es vol aconseguir complementant els elements històrics del festival, com són la tocada d’inici i el ball de la Cabreta.

L’any passat es van assentar les bases d’aquesta nova etapa amb el naixement de la macrocobla RSK! i de noves propostes -que repetiran aquest any- com el concert-vermut o la CornamuJAM. S’ha afegit aquest any una petita fira, amb jocs tradicionals gegants, luthiers i més parades relacionades amb la cultura popular. La finalitat d’aquesta fira era donar un emplaçament amb activitat constant al festival; un centre neuràlgic d’on surti tota la resta de propostes. A la programació no podia faltar la tradicional cercavila amb la Cabreta i els Ministrers de l’Escola Municipal de Música d’Olot.

Aquest any el Til·ler presentava tres propostes diverses però de gran qualitat. Destacava la primera producció professional del Til·ler en la història del festival: es tracta del concert de Menaix a truà i la cobla del so infinit. La mítica formació de pop-rock català, integrada per Toni Xuclà, Cris Juanico i Juanjo Muñoz s’ha fusionat amb una banda de música tradicional capitanejada per Cesc Sans, integrada per sacs de gemecs i percussió. Junts varen fer un viatge a la recerca de noves sonoritats per reinterpretar les cançons més populars de Menaix i d’altres d’arranjades per a l’ocasió.

La presència d’altres cornamuses al festival anava a càrrec de les gaites de BÖJ. El grup gallec donava el toc celta la nit de dissabte i escalfava motors per després tornar a casa amb els garrotxins Stukat del bolet, que es retroben després d’uns anys d’inactivitat.

MÉS VÍDEOS AQUÍ