Vídeo: El documental “Febrero, el miedo de los galgos” s’estrena a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Febrero, el miedo de los galgos, el documental d’Irene Blánquez sobre la tragèdia del gos llebrer a Espanya s’estrena a Olot el proper 7 de febrer al Centre Cultural Els Catòlics.

Olot, 3 de febrer 2014. “Febrero, el miedo de los galgos”, la primera pel·lícula documental de la Irene Blánquez, narra la dramàtica situació que viuen desenes de milers de gossos llebrers cada any a Espanya en acabar la temporada de caça.

[vimeo id=”53229539″]

Aquest documental autofinançat, és el resultat de dos anys de treball de filmació i edició en solitari de la Irene Blánquez, i amb el qual s’estrena també Waggingtale Films, una productora creada per la jove directora catalana al costat de la dissenyadora gràfica Mabel Vicente. Aquesta productora té com a objectiu dur a terme projectes relacionats amb la defensa del món animal i del medi ambient.

El fil conductor del documental és la Mila, una galga abandonada en un poble sevillà amb molta por a les persones. La Mila és rescatada i traslladada a Barcelona per l’ONG SOS Galgos a l’espera de rebre cirurgia i començar una nova vida.

La caça de la llebre es practica en zones rurals i exposa al llebrer a una vida de misèria i entrenaments cruels. La temporada de caça acaba al febrer i el nombre de llebrers abandonats en aquesta època de l’any es dispara. Al igual que Mila, la majoria d’ells no supera els tres anys d’edat.

La pel·lícula intercala entrevistes amb animalistes i caçadors de llebres (galgueros). Es mostren, d’aquesta manera, les dues cares del món que envolta al “galgo” espanyol: l’explotació i l’abandonament massiu en acabar la temporada de caça i l’esperança de mans de protectores i associacions com SOS Galgos.

Irene Blánquez debuta amb un treball arriscat i contundent pel que fa al contingut, que a la vegada és acompanyat per una cuidada fotografia i banda sonora. Amb “Febrero” no només surt a la llum la impunitat absoluta del maltractament i abandonament animal per part dels galgueros, sinó que també es posa de manifest obertament una Espanya negra que segueix molt viva i immersa en una realitat social desoladora.

Febrero, el miedo de los galgos es podrà veure a Olot el proper 7 de febrer a les 20hs al Centre Cultural Els Catòlics (C/Civillers, 7 1er pis). Entrada gratuïta.

Amb la presència de Irene Blánquez, directora del documental.