Vídeo: El Garrotxa Rugbi Club perd davant els Químics de Barcelona

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat dissabte es va disputar al complex esportiu Palau Sacosta de Girona, la final de tercera catalana de rugby entre els Químics R.C. de Barcelona contra el Garrotxa R.C. El XV garrotxí es presentava a la final després de superar el CEU “B”, en una eliminatòria on els teixons van demostrar la seva superioritat sobretot en el partit de tornada jugat a Olot. Per la seva banda, els Químics “B” arribava a la final després d’eliminar als Carboners de Terrassa en unes semifinals molt igualades.

[youtube]http://youtu.be/83cG7DMh73c[/youtube]

D’un bon començament, els garrotxins van sortir amb la intenció clara d’imposar el seu joc que els hi havia donat tants bons resultats al llarg de la temporada. Durant uns minuts, els teixons van poder jugar al seu ritme, però no va durar gaire estona. L’equip de Barcelona, amb un joc molt bo a la mà i amb ràpides transmissions, va fer anar de bòlit a la defensa garrotxina. En el minut 15, els barcelonins es van avançar en el marcador gràcies a una transformació de cop de càstig que els hi donava els tres primers punts del partit. En aquest moment del partit, les forces es van igualar i ambdós equips feien servir les seves armes per superar el rival. De mica en mica, els teixons anaven imposant el seu joc: el dur treball per davantera i buscant la rapidesa de la línia de tres quarts. Fins que en el minut 35, aprofitant la conquesta de l’oval en una melé, Jordi Pallàs va aconseguir el primer assaig del partit. Eloi Pinza va convertir la posterior transformació. Malgrat això, la felicitat i l’avantatge en el marcador no els hi va durar gaire als teixons, ja que en l’última jugada de la primera part, l’equip rival aconseguir anotar un assaig després d’una gran jugada a la mà. A la mitja part, el marcador era de 8 a 7, on es reflectia la gran igualtat en els primers 40 minuts.

En l’inici de la segona part, els teixons van continuar sent els lleugers dominadors del matx i ràpidament van aconseguir tornar-se a avançar en el marcador. En un servei de cop franc, l’oval arribava a Quim Delgà que amb gran habilitat i força aconseguia plantar-la dins de la zona de marca. Els garrotxins van continuar dominant per mirar d’ampliar la diferència. En el minut 61, Jordi Pallàs tornava a aconseguir plantar l’oval gràcies a un gran treball de la davantera. A partir d’aquí, les forces es van tornar a igualar i uns minuts més tard, els barcelonins aconseguien retallar diferències gràcies a anotar un assaig. Els últims 10 minuts van ser vibrants: els teixons van passar a contemporitzar el temps i a dosificar les forces que en aquell moment eren molt justes. Els últims minuts, els Químics van realitzar el darrer intent per aportar-se el partit. Els teixons van resistir estoicament els envits de l’equip rival. Fins que amb el temps ja complet, l’àrbitre decretà cop de càstig a favor dels barcelonins que no desaprofiten l’ocasió per avançar-se en el marcador.

Resultat final: 18 a 17. Derrota molt cruel i molt dolorosa després de 80 minuts d’un rugby de gran nivell. Dos equips amb estils oposats de joc que es van entregar al màxim i utilitzant tots els seus recursos per superar el rival.

Derrota que no taca la gran temporada del Garrotxa R.C. on ha aconseguit elevar el seu nivell de joc i crear un gran bloc que ha mantingut vives les possibilitats de l’ascens de categoria fins a l’últim moment davant d’un equip superior tècnicament.