VÍDEO: El Liceu a la fresca arriba a la Garrotxa amb l’obra Manon Lescaut de Puccini

Aquest dissabte 16 de juny a les 22 h Manon Lescaut de Puccini en directe des del Gran Teatre del Liceu.

L’objectiu del Liceu a la fresca és difondre la música i l’òpera al major nombre de ciutadans ampliant així la cultura operístic​a.

El Liceu a la fresca és un projecte amb un fort component divulgatiu, de desmitificació de conceptes associats al gènere amb accés a títols atractiu i accessibles, per fer gaudir a tothom amb i de la immensitat de l’òpera, assistint d’una manera única, propera i informal a una funció al Liceu: El Liceu de Tots.

El projecte es va iniciar el 2007 amb Òpera a la Platja que consistia en la retransmissió, a través d’una pantalla gegant i en fals directe, de l’òpera que s’estava representant en el propi Teatre.

Una funció del Liceu que es podrà veure a molts municipis de la Garrotxa gràcies al projecte de divulgació de l’òpera Liceu a la Fresca. En aquesta ocasió es tracta de Manon Lescaut, el primer gran èxit de Giacomo Puccini (1858-1924). Per veure els municipis i les localitzacions consulta la nostra agenda.

Inspirada en la novel·la de 1731 Histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut, de l’abat Prévost, l’òpera narra l’ascens i la caiguda de la jove Manon, adolescent amant de la mundanitat i dels plaers ràpids i fàcils, tot i l’amor sincer que la uneix a Des Grieux. Aquest jove burgès acompanya Manon fins a veure-la morir «sola, perduda, abandonada» al desert de Louisiana, on és condemnada acusada d’exercir la prostitució.

La Temporada 2014-2015 aquest projecte es va fer realitat de nou, gràcies a la col·laboració de Televisió de Catalunya, i es va fer la retransmissió de La Traviata. En aquest projecte es van afegir uns quants municipis que a través de pantalles situades a les seves places i carrers van fer arribar l’òpera a les seves poblacions. La tradició s’ha anat repetint durant les següents temporades i cada cop més poblacions han participat al Liceu a la fresca, fent arribar l’òpera als seus municipis i fent gaudir de l’òpera a cada cop més públic.