VÍDEO: El ple de La Vall d’en Bas aprova inicialment un reglament dels horts municipals

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ahir va tenir lloc el primer ple de 2021 a La Vall d’en Bas. Dels diversos temes tractats en destaquem els següents.

Aprovació inicial del reglament dels horts municipals

Tal com va explicar el regidor d’Acció Social i Comunitària, Pep Calm, feia temps que calia posar ordre a la situació actual dels horts municipals, per evitar possibles malentesos i també per donar possibilitat a més persones de ser-ne usuàries. S’ha elaborat un reglament, consensuat amb els actuals usuaris dels horts, que conté un apartat on s’especifiquen els drets i deures dels usuaris i l’ajuntament, el procediment d’adjudicació i també s’arbitra la finalització de l’autorització d’ús dels horts. Calm va voler destacar que els horts hauran de ser ecològics, això vol dir que s’hauran de fer servir el mínim de productes químics; han de ser horts familiars, és a dir, sense finalitats lucratives; i no han de servir per tenir animals com ara galliners, per posar un exemple i, finalment, han d’estar nets i endreçats. Qualsevol suggeriment, queixa o dubte per resoldre es farà mitjançant un representant de l’ajuntament i un representant dels usuaris, per tal que sigui més àgil.

El reglament va obtenir l’aprovació inicial per part de tots els grups municipals i ara s’iniciarà l’exposició pública per un període de 30 dies per a presentació de reclamacions i/o al·legacions. Passat el termini sense reclamacions, el text quedarà aprovat de forma automàtica i se’n farà pública difusió.

Trobareu la proposta de reglament fent clic aquí.

Modificació de l’Ordenança Fiscal sobre la taxa d’utilització d’edificis i béns municipals

La Vall d’en Bas compta amb un bon nombre d’edificis i béns municipals dels quals la ciutadania en pot gaudir. Aquesta diversitat d’equipaments i béns és una riquesa però també quelcom que no sempre resulta fàcil de gestionar. El que s’intenta és que el que l’usuari paga i el cost real de manteniment (llum, aigua, gas, neteja, etc.) es vagin acostant. Per aquest motiu, aquesta ordenança és objecte de revisió gairebé anual perquè s’intenta que s’ajusti cada cop més a la realitat. S’aprova per unanimitat la modificació de l’ordenança.

Moció de rebuig contra la sentència condemnatòria al conseller Bernat Solé

Finalment, destacar també que es va aprovar entre tots els grups municipals la moció per mostrar el rebuig més rotund contra la Sentència que inhabilita el conseller Bernat Solé per desobediència l’1 d’octubre quan era alcalde d’Agramunt.