VÍDEO: El quartet de saxos Kebyart Ensemble clou els Concerts d’estiu de la Vall d’en Bas

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dissabte 28 de juliol a les 22.00 hores a Can Trona, Centre de Cultura i Natura, el quartet de saxos Kebyart Ensemble clourà els Concerts d’estiu de la Vall d’en Bas.

Després d’una temporada molt intensa d’activitat musical, aquest estiu no els hi baixa l’activitat i visiten diverses localitats de la geografia catalana i espanyola.

El quartet de saxos format per Víctor Serra, saxòfon alt, Pere Méndez Marsal, saxòfon soprano, Daniel Miguel, saxòfon baríton, i Robert Seara Mora, saxòfon tenor han preparat un repertori amb obres de Haydn, Río-Pareja, Debussy i Farkas. El quartet de saxos més prometedor del País ens presenta un recorregut per la història de la música tot interpretant i explicant en directe els secrets d’un programa ple de colors i estils.

En el centenari de la mort de Claude Debussy, sentirem una selecció de les seves peces més representatives per a piano, així com una obra del pare del quartet de corda, Joseph Haydn. També hi ha espai per a la música hongaresa de Ferenc Farkas i per a una proposta de nova creació basada en l’efecte òptic dels tres sols, o parhelis, del compositor català José Rio-Pareja.

Sobre els Kebyart Ensemble

Creat a l’ESMUC l’any 2014 per aquests quatre joves catalans, van ser inicialment guiats per Nacho Gascón. També han seguit consells de músics de renom com Kennedy Moretti, el Quartet Casals, Cuarteto Quiroga, Alexander Pavlovsky i Ori Kam (Jerusalem Quartet), Vincent David, Jordi Francés, Albert Julià i l’Ensemble Squillante.

Inspirats per la riquesa tímbrica, rítmica i estilística de la música tradicional d’Indonèsia decideixen unir els mots kebyar+art, essent el Gamelan Gong Kebyar un dels conjunts instrumentals de l’illa de Bali. L’orientalisme balinès, com d’altres músiques al·lòctones, ha influït en l’estètica de nombroses obres d’autors occidentals dels segles XX i XXI.

Són els guanyadors del cicle “El Primer Palau 2016”. També han estat guardonats amb el prestigiós “Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra – Premi BBVA de música”. El 2017 han guanyat el segon premi al “Concurs Mirabent i Magrans de Sitges”. L’any 2015 van obtenir el segon premi de la 84a edició del “Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España” i anteriorment han rebut el primer premi al “X Concurs Internacional de Música de Cambra Higini Anglès”.

Durant la temporada 2017-2018 realitzaran una gira de concerts per diverses sales de l’estat Espanyol. A més a més també han actuat a l’estranger en llocs com Rússia, Països Baixos i Luxemburg.

Acaben de presentar el seu primer treball discogràfic Accents, sota el segell de Columna Música. Des del 2017 són artistes de la casa Selmer i Vandoren.

Comparteix-ho amb els teus amics: