VÍDEO: El Robolot 2017 bat rècords de participació amb més de 700 joves

Comparteix-ho amb els teus amics:

El nou model, menys competitiu i més educatiu, resulta un èxit i es repetirà en properes edicions

El Robolot 2017 ha assolit el repte que s’havia marcat: l’educació ha passat per davant de la competició. Més de 700 alumnes d’arreu de Catalunya han participat de les diferents activitats proposades. Tot i haver doblat l’espai del certamen, aquest ha quedat petit per acollir totes les persones que s’han acostat aquest cap de setmana a veure i viure el Robolot. Veure vídeo.

El nou model: tot un èxit

La carpa ubicada sobre el Torín d’Olot ha permès concentrar tots els participants en un mateix espai de la ciutat creant així més vincles i relació entre tots ells. Segons el president de Robolot Team, Toni Moreno, “tenir junts els tallers i els concursos ha permès els joves aprendre els uns dels altres i poder veure “in situ” allò que estaven treballant”. Aquesta iniciativa reforça la vessant educativa que aquest any el Robolot ha volgut ampliar. El nou model, menys competitiu i més educatiu, ha resultat tot un èxit: “Hem habilitat més pistes per tal que els joves poguessin participar moltes vegades, competir entre ells més estona i aprendre els uns dels altres. La iniciativa ha resultat tot un èxit”, ha assegurat Toni Moreno. 30 projectes STEAM.

Una de les novetats d’aquest any ha estat la inclusió d’una categoria de projectes STEAM, treballs de Ciències, Tecnologies, Enginyeria, Art i Matemàtiques. S’han exposat a la sala el Torín i se n’han pogut veure un a trentena. Des de mans impreses en 3D que tenien mobilitat, fins a robots interactius passant per una màquina de videojocs construïda per un alumne de 2on de Granada. En aquest marc també hem pogut veure com els més petits prenen el primer contacte amb la robòtica. Nens a partir de 3 anys treballant amb Beebots, unes petites abelles robòtiques que els ajuden a iniciar-se amb el treball del pensament computacional.

La pedagogia i l’aprenentatge es reforçaran en la propera edició

L’èxit d’aquest nou model del Robolot esperona els seus organitzadors a continuar apostant per la pedagogia. En aquest sentit l’any que ve es treballarà per fomentar encara més l’aprenentatge i l’educació relegant a un segon terme la competició.

També es treballarà per consolidar la presència dels alumnes més petits i esperonar a les escoles de dins i fora de la comarca a participar al certamen.

GALERIA FOTOGRÀFICA AQUÍ

Info: Robolot
Vídeo: elgarrotxi.cat