Vídeo: El Robolot tanca la 13a edició amb més de 600 participants

Comparteix-ho amb els teus amics:

La 13a edició del certament de robòtica educativa Robolot 2014 ha tancat aquest diumenge les seves portes. La sala Torín d’Olot s’ha convertit en l’aparador dels millors robots didàctics de l’estat que han estat reconeguts en el concurs. El Robolot ha convertit la capital de La Garrotxa en el centre de la robòtica didàctica de Catalunya amb un total de 600 participants en el conjunt de les activitats programades.

[vimeo url=”https://vimeo.com/93116360″ width=”560″ height=”315″]

El concurs de robòtica educativa ha centrat avui l’activitat del Robolot amb més de 300 participants i 114 equips de joves procedents d’arreu de Catalunya, així com de Màlaga, Segovia, Granada i Gales. Els participants han competit en 6 categories (rastrejadors, mini sumo, lego, mini sumo lego, categoria lliure i robot fora de categoria) que a la vegada s’han dividit en subgrups en funció de l’edat dels participants.

Entre els premiats, el guanyador de la categoria de robots absoluts rastrejadors ha estat Xavier Puigmal, que també s’ha endut el segon premi en la categoria de robots absoluts minisumo, que ha guanyat Bertrand Marcos.

robolot

En aquesta edició, el certamen ha continuat apostant per premis que ofereixin als joves participants l’oportunitat de viure experiències que complementin la seva formació. En aquest sentit, els joves Carlos Alcaraz i Arnau Reyes tindran l’oportunitat de fer una estada a l’empresa de la Garrotxa TAVIL – INDEBE, pionera en disseny de màquines que utilitzen robots de diversa tipologia. A més, també podran participar a la propera edició del Fòrum IMPULSA que organitza la Fundació Príncep de Girona.

L’organització anunciarà properament també els centres guanyadors de l’estada de 5 dies al Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i de l’estada de 5 dies al laboratori de robòtica submarina de la Universitat de Girona (premi Empar Garrido).

L’acte d’entrega de premis del Concurs de Robots Didàctics ha comptat amb la participació de l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas; la directora general de la Fundació Príncep de Girona, Mònica Margarit; l’investigador Rafael García-Campos de la Universitat de Girona; i el director de l’IES La Garrotxa, Albert Bramon. Tots ells han coincidit a agrair els joves participants el seu treball per poder prendre part al Robolot.

Les últimes novetats tecnològiques

La 13a edició del Robolot ha portat a Olot les darreres novetats tecnològiques. El certamen es va obrir ahir amb les jornades d’intercanvi d’experiències sobre robots didàctics per a professors vinguts d’arreu de Catalunya i de diferents parts de l’estat. Entre altres, es van poder seguir ponències sobre impressions 3D a les escoles catalanes, projectes de tecnologia i robotització d’Elx o activitats de divulgació tecnològica que es porten a terme a Andalusia. També es va presentat un treball de l’equip de professors del Robolot per aplicar les ‘competències digitals’ a la primària.

Paral·lelament a les jornades, que es van celebrar al Casal Marià, la sala Torín d’Olot va ser l’escenari de la presentació de les últimes novetats en tecnologia aplicada a l’educació. Entre altres, es van poder veure demostracions d’impressores 3D, diferents tipus de robots construïts per joves i el treball en directe de drons.