Vídeo: El vicepresident de l’AMI diu que la justícia pot investigar “el que vulgui”

Comparteix-ho amb els teus amics:

Josep Maria Corominas defensa que les mocions a favor de la resolució independentista del Parlament per les quals els investiga l’Audiència Nacional compleixen la legalitat

El vicepresident de l’AMI, Josep Maria Corominas, creu que és “esperpèntic” que un govern en funcions es dediqui a “estimular accions” contra un país que “treballa democràticament” i “respectant les normes” i ha reivindicat l'”obligació” i la “necessitat” que el Parlament de Catalunya debati els temes que preocupen als ciutadans com és el procés de sobirania.

[vimeo id=”154175178″]

Pel que fa a la investigació oberta de l’Audiència Nacional a l’entitat , juntament amb l’ANC i l’ACM, per possibles delictes de sedició i rebel·lió Corominas ha afirmat que estan “molt tranquils” i “decidits” a continuar treballant per complir el mandat del 27 de setembre. Per altra banda, ha valorat com a “desbarrant” aquesta investigació però ha dit que la justícia pot investigar “el que vulgui” i que oferiran màxima col·laboració amb tot allò que se’ls demani perquè estan convençuts que les mocions a favor de la resolució independentista del Parlament compleixen la legalitat i també “el sentit comú”. També ha qüestionat que en aquest afer s’investigui un organisme com l’Associació Catalana de Municipis que treballa pel municipalisme.

L’alcalde d’Olot ha reivindicat que els Ajuntaments puguin expressar el suport a posicions i debats que es donin a nivell de país. “És inconcebible que algú dubti que sigui legal sinó que és obligatori que ho fem”, ha afegit.

Lloret de Mar i la seva sortida de l’AMI

Corominas ha fet aquestes declaracions durant un acte on hi havia també l’alcalde de Girona, Albert Ballesta, que ha dit que aquesta investigació demostra la “falta de qualitat democràtica” de l’estat espanyol que “només vol perseguir judicialment” un mandat del poble.

L’alcalde de Lloret de Mar, també present a l’acte, ha posat com a exemple de democràcia la sortida del municipi de l’AMI el setembre passat després que Ciutadans aconseguís suficient suport amb una moció que va portar al ple. Segons Jaume Dulsat, “ho vam acceptar democràticament com no podia ser d’una altra manera tot i que l’equip de govern (format per CiU i ERC) no hi estàvem a favor”.

La investigació oberta per les mocions

Ahir es va donar a conèixer que el jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno ha ordenat a la Guàrdia Civil, policia espanyola i Mossos d’Esquadra que investiguin a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Segons la interlocutòria a la que ha tingut accés l’ACN, Moreno considera a aquestes associacions “impulsores i promotores” de les mocions de suport a la resolució del Parlament de Catalunya del 9 de novembre que declarava l’inici del procés d’independència i que el Tribunal Constitucional va suspendre tres dies després de votar-se a la cambra catalana. L’Audiència Nacional també demana a les forces de seguretat de l’Estat un informe sobre els ajuntaments “que hagin aprovat resolucions similars, les dates en que es van aprovar” o els partits que hi donaven suport.

Moreno fa cas així a les diligències prèvies de la Fiscalia que assegura que “tot apunta a que les mocions de suport a la resolució del Parlament responen a una estratègia planificada per generar una situació d’incompliment generalitzat de la llei”.