VÍDEO: Els Bastoners i Grallers de l’Esbart Olot, celebra aquest cap de setmana el seu 25è aniversari

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els Bastoners i Grallers d’Olot, la secció dedicada al ball de bastons de l’Esbart Olot, celebra aquest cap de setmana el seu 25è aniversari. Durant tot el proper dissabte 15 de juny es duran a terme diferents actes per celebrar aquest esdeveniment.

Tot començarà amb al matí, a les 11.45h, els bastoners faran una petita actuació als balcons de l’antic hospital d’Olot en el context de les accions del “Li resoldré la seva inquietud” que programa l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa. Per el plat fort de la jornada serà a partir de les 6 de la tarda, amb una trobada bastonera on hi haurà pràcticament totes les colles de ball de bastons de Girona: el Cabirol de Sils, els Picots de Sant Miquel de Fluvià, els bastoners de les Guilleries de Sant Hilari i, per descomptar, els bastoners d’Olot per partida doble. I és que al grup de bastoners actuals s’hi sumarà tot un grup d’antics balladors que s’han reunit per tornar a recordar el seu passat bastoner. A més de les colles gironines, també vindrà convidada la colla bastonera de Gràcia.

La celebració acabarà amb un sopar de germanor i posteriorment al concert del grup Germà Negre, que tocarà a la plaça Major a les 10 de la nit i amb qui els bastoners han preparat una col·laboració en forma d’actuació conjunta.

Una mica d’història

Els Bastoners i Grallers d’Olot tenen l’honor de ser el grup de ball de bastons en actiu més antic de la província de Girona, i durant anys van ser l’únic grup existent. Van ser fundats com a secció de l’entitat l’any 1994, gràcies a la gran amistat existent amb els Bastoners de Sant Cugat del Vallès. Aquests van ser els encarregats de consolidar la base de l’estil de ball del grup, reconegut com un dels més dinàmics i enèrgics del Principat.

El grup de bastoners, integrat per joves de totes les edats, ha estat dirigit des dels seus inicis per Lluís Danés, que recentment ha deixat la direcció i ha passat el relleu a Àlvar Borrell. Actualment al grup de bastoners l’acompanya un grup infantil, i són molt presents en fires i festes del territori, acompanyats sempre del so del timbal i les gralles que els acompanyen i donen encara més energia al conjunt.

Entre les seves actuacions més destacables destaca la celebració del 20è aniversari del grup amb una gran trobada bastonera l’any 2014, i la performance de cloenda de la Fira Mediterrània de Manresa l’any 2009 conjuntament amb el conjunt musical Coetus. També és destacable la seva presència habitual en la Trobada Nacional de Bastoners que organitza la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya.

ARXIU VÍDEO: