VÍDEO: Els Catarres publiquen “Diamants”, la cançó que dona nom al seu esperat cinquè disc, que veurà la llum a la primavera

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els Catarres presentaran el seu nou disc en directe el 22 d’abril al Sant Jordi Club, la sala que va acollir el seu darrer concert

Els Catarres publiquen “Diamants”, la primera cançó després de tres anys de silenci discogràfic. Un retorn molt esperat que marca un canvi artístic i conceptual a la seva música. La cançó va néixer durant el confinament d’una petita llavor musical de l’Èric Vergès. La lletra va anar evolucionant amb les aportacions dels tres Catarres, que van aportar textos i idees. Com el fragment recitat d’en Jan Riera, escrit el dia que va néixer la seva filla.

Musicalment parlant, Els Catarres han tingut temps per investigar. “Diamants” brilla especialment gràcies als sintetitzadors i a les atmosferes que han creat juntament a la producció de David Rossell i les mescles de Roger Bosch. El resultat és una cançó èpica, amb una gran melodia i una tornada coral potentíssima on hi destaca la veu de la Roser Cruells armonitzada amb la veu principal, essència de la sonoritat catarra.

La paraula “Diamant” ha resultat un concepte tan potent, que finalment Els Catarres han decidit transformar-la també en el títol del seu nou treball, el cinquè de la seva carrera, que veurà la llum a principis de l’any vinent. Els “diamants als ulls” que canta el grup d’Aiguafreda simbolitzen les coses senzilles, com les mirades vidrioses carregades de sentiments. La vida ens va explicant de mica en mica, que les coses senzilles, sense valor material aparent, solen ser les més precioses. I aquest concepte abraça a la perfecció la idea essencial de les noves cançons. Parlen de la muntanya russa emocional que suposa el fet de viure.

Un clip al País Valencià:

El clip de “Diamants” és obra del realitzador valencià Pau Berga i de la productora també valenciana, Crema. L’obra recrea un món real i sobri representat amb el color blanc, que conviu amb moments d’abstracció carregats de color. Com a la cançó, les imatges evoquen un món de colors, d’emocions i altres moments que tenen molt valor, però que no són materials.