VÍDEO: Aquesta setmana comença una nova edició del cicle de Música al Parc, que s’allargarà fins al 22 d’agost

Comparteix-ho amb els teus amics:

A partir del 18 de juliol, els diumenges d’estiu a la tarda la música s’instal·la al Parc Nou.

Concerts de música clàssica, de música tradicional, amb formacions de diferents tipus i estils per gaudir-ne en un entorn privilegiat.

Música de qualitat, en un entorn únic. És la senya d’identitat del cicle de Música al Parc, que estiu rere estiu omple el Parc Nou. A partir d’aquesta setmana i fins a finals d’agost, cada diumenge a les 18.30 h els amants de la música es troben sota l’ombra del Parc Nou, refrescant-se de la calor. Cal reserva previa aquí.

Cat Klezmer Trio
Diumenge 18 de juliol

Cat Klezmer Trio ens proposa fer Una volta al món en 80 minuts, un espectacle íntim i explosiu que recorre algunes de les cançons més representatives de la música Klezmer, amb una formació típica de l’estil: clarinet-guitarra-contrabaix. Com si es tractés d’un petit viatge, també podrem escoltar sonoritats d’altres músiques: sambes xoro brasileres, tangos del Riu de la Plata, sardanes catalanes o lamentacions gitanes.

Scevola Ensemble
Diumenge 25 de juliol

Scevola Ensemble presenta l’espectacle Geografías, un gran concert ple de contrastos i de ritmes folklòrics i urbans —des d’un baião del Brasil fins a una bella i melancòlica milonga campera de l’Argentina— que inviten a delectar-se.

Scevola Ensemble està format per Gian Carlo Scevola a la guitarra, per Carla González al contrabaix i per Arnau Julià a la bateria i percussions.

Niu
Any Joan Tomàs
Diumenge 1 d’agost

El músic d’instruments de corda Francesc Tomàs, Panxito, i els seus dos fills integren aquest trio dedicat a portar arreu el seu repertori de ball tradicional, salpebrat amb sonoritats més noves. Juntament amb la Clavellinera, entitat històrica de divulgació i docència del ball de plaça, ens ensenyaran la seva interessant tasca en la recuperació de les jotes del Priorat.

Jaume Arnella i Rafel Sala
Any Joan Tomàs
Diumenge 8 d’agost

aume Arnella i Rafel Sala es van constituir el 1976 —en plena Marxa de la Llibertat— com a duet internacional sense fronteres. Establerts a Cornudella del Montsant van anar bastint un repertori amb cançons populars que anaven recollint i amb d’altres de pròpies. Després d’escampar tot aquest ventall de peces arreu del país, cofunden l’Orquestrina Galana, i amb el seu ball indígena fan ballar mitja humanitat.

Àngel Girona i Marc Busquets
Any Joan Tomàs
Diumenge 15 d’agost

Àngel Girona i Marc Busquets

L’Àngel Girona i en Marc Busquets ens ofereixen, amb el títol Cançoner de la Garrotxa, un recull de cançons i melodies de l’Obra del cançoner popular de Catalunya; A peu pels camins del cançoner, d’Artur Blasco; Les cançons de Beget, de Jaume Arnella, i d’altres. Totes elles són la font del seu repertori tan abundant i que aplega les composicions pròpies que mantenen l’arrel tradicional.

Les cançons que canten van de les amoroses a les burlesques i de les cavalleresques a les llicencioses, i així els dos músics —la veu i la guitarra de l’Àngel i el violí d’en Marc— es complementen per oferir un concert proper i amè que ens endinsa al patrimoni del nostre valuosíssim cançoner.

Artur Blasco i Marién de Casimiro
Any Joan Tomàs
Diumenge 22 d’agost

Artur Blasco és fundador i director de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, que va començar a Arsèguel l’any 1976. Compartirà escenari amb la violinista Marién de Casimiro, i tocarà i cantarà algunes de les peces i cançons que ha recollit als pobles del Pirineu al llarg de més de cinquanta anys.

 

Comparteix-ho amb els teus amics: