VÍDEO: Els Edu Makers protagonistes al Robolot online

Comparteix-ho amb els teus amics:

El certamen dedica aquesta setmana a la impressió 3D a través de debats, presentacions i tot tipus de recursos educatius

La impressió 3D ha passat de ser una tècnica costosa i d’ús professional a ser una eina que es fa servir a les escoles i que molta gent pot tenir a casa. El Robolot ja la va incorporar al seu programa educatiu l’any 2011 i, en aquesta ocasió, li dedica tota la setmana que ara comencem.

Una eina educativa molt potent

La impressió 3D és una eina molt adequada per al sector educatiu, ja que permet transformar una idea en un objecte real fabricat en 3D. Això possibilita treballar de forma molt creativa els diferents projectes que es tractin a l’aula en etapes d’infantil i primària, ESO i Batxillerat, així com també a molts CCFF de grau mig i superior que aprofiten aquesta eina per a elaborar els prototips de forma real. Actualment, moltes escoles de la Garrotxa i d’altres comarques veïnes utilitzen la impressió 3D de forma diversa. Aquesta setmana es podrà veure com treballen amb aquesta eina els diferents docents de dins i fora de casa nostra. Són els que anomenem: Edu Makers.

Edu Makers: un món de possibilitats per descobrir

La setmana que comencem servirà de punt de trobada per als docents de la Garrotxa i d’altres comarques que treballen amb la impressió 3D. Els diferents participants podran explicar les seves experiències i compartir les dels altres. En aquest sentit, a banda de professors de la nostra comarca, hi haurà presència de docents del Robotseny (al Baix Montseny) o del CantabRobots (Cantabria), que treballen conjuntament amb Robolot des de fa molts anys. Serà en aquest marc d’intercanvi d’experiències que s’ha programat, per dijous, un debat online obert sobre l’ús de la impressió 3D a l’aula. Hi participaran diversos EduMakers i estarà moderat per Jordi Regalès, del Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa.

Recursos didàctics per a la impressió en 3D

El Robolot és un espai de trobada i, com a tal, un lloc on compartir inquietuds, projectes, avenços i tot allò que es vulgui dins el món de la robòtica didàctica. Per aquest motiu, en la setmana dedicada als Edu Makers, es posaran a disposició de tots els participants, recursos per al disseny de 3D (com el ThinkerCad i Sketchup ) per tal que qualsevol docent els pugui aplicar a l’aula. A més a més, alguns d’ells són gratuïts i senzills d’aplicar. Es comptarà amb les aportacions de la gent d’Educabot, Educacont i el Cesire, entre molts d’altres.

Recordem que el Robolot online té en marxa un curs de Creació i Disseny i Impressió 3D en el que els participants han d’elaborar salvaorelles per al personal sanitari, i que exposaran durant la cloenda del Robolot 2020 el dia 27 de juny a Olot.

Info: Robolot

Comparteix-ho amb els teus amics: