VÍDEO: Els Mossos d’Esquadra despleguen un total de 200 controls policials a les carreteres i autopistes per restringir els desplaçaments durant el cap de setmana

Comparteix-ho amb els teus amics:

Amb l’objectiu de reduir el màxim la mobilitat a les carreteres, els Mossos d’Esquadra estan desplegats des de primera hora del matí d’avui divendres per evitar la mobilitat de vehicles que es desplacin cap a segones residències

Gairebé un miler d’efectius policials treballaran específicament en el marc de l’aplicació de les mesures de restricció de la mobilitat previstes a la normativa especial vigent

Els Mossos d’Esquadra desplegarà aquest cap de setmana un total de 200 controls policials en diferents punts de les carreteres i autopistes de tot el territori per restringir la mobilitat i evitar el desplaçament cap a segones residències. Gairebé un miler de mossos d’Esquadra treballaran en aquests controls, dissenyats en el marc del dispositiu Oris, i que tenen per objectiu l’aplicació de les mesures de restricció de la mobilitat previstes a la normativa especial vigent.

Agents de les Àrees Regionals de Trànsit, de les Àrees Regionals de Recursos Operatius i de les Unitats de Seguretat Ciutadana s’encarregaran de dur a terme aquests punts de control per revisar que els vehicles que circulen per les vies no estan infringint les mesures de restricció decretades des del passat 15 de març.

Els punts de control seran fixes i dinàmics per aconseguir el màxim d’eficàcia i restringir la mobilitat cap a municipis on hi ha segones residències. Els agents desplegats en aquests punts identificaran i denunciaran a totes aquelles persones que circulin sense cap motiu previst en la normativa vigent. Recordem que les sancions per infringir aquestes mesures oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros.

Les activitats a l’aire lliure, com ara esquiar, passejar, fer esport, anar en bicicleta o practicar running estan actualment prohibides. En aquest sentit, i a banda dels controls que s’establiran a la xarxa viària, els mossos també vetllaran perquè no es realitzin aquest tipus d’activitats i treballaran per aconseguir que les persones es quedin a casa com a mesura necessària per evitar la propagació de la Covid- 19 i el col·lapse del sistema sanitari.

En aquest sentit, des del Cos de Mossos d’Esquadra es demana a la població que segueixi les mesures decretades en l’actual situació i no surti de casa a no ser per causes de força major o les que es preveuen legalment. La responsabilitat de totes les persones és un element essencial per afrontar aquesta emergència.

Info: Mossos d’Esquadra

Comparteix-ho amb els teus amics: