VÍDEO: Els veïns de l’Avinguda Sant Jordi d’Olot tallen el trànsit per reclamar restringir el pas de camions de gran tonatge

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els veïns de l’Avinguda Sant Jordi d’Olot tallen el trànsit per reclamar restringir el pas de camions de gran tonatge

Aquesta acció és la crítica dels veïns al rebuig a la moció que la plataforma ‘No és un vial, és un carrer!’ va portar al ple el mes passat per reclamar el pas de camions de gran tonatge. La manifestació i tall del trànsit va tenir lloc aquest dimecres al vespre en una de les entrades a l’Avinguda Sant Jordi, concretament a l’alçada de la rodona de La Solfa. La manifestació es va fer mantenint en tot moments les mesures de seguretat.

El punt escollit no és casual: és un dels extrems del tram on manca el senyal que igualaria els drets dels veïns a la de la resta de la ciutat, impedint que els camions de més de 9 tones la travessin utilitzant el carrer.

Per aquest motiu, al passat Ple de l’Ajuntament d’Olot es va presentar moció per abordar restriccions a aquest trànsit pesant en una fórmula de mínims a partir de dies i franges horàries. La proposta va comptar amb el vot favorable d’ERC, el negatiu de Junts per Catalunya, i les abstencions del PSC i la CUP, i per tant va ser rebutjada.

La plataforma ‘No és un vial, és un carrer!’ reclama el dret a viure en un entorn urbà saludable, la defensa del patrimoni personal davant el sobreús improcedent de la via, i la necessitat de replantejar una mobilitat ancorada en el passat que ens ha condemnat a 30 anys d’abandonament i de greuges.

Info i imatges: Plataforma ‘No és un vial, és un carrer!’

RELACIONAT:

VÍDEO: El ple municipal rebutja la moció de la plataforma ‘No és un vial, és un carrer’ per decretar restriccions de pas de vehicles pesants pel nucli urbà d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics: