VÍDEO: Els Xerrics fan historia en la Fira de Sant Lluc

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat dissabte 15 d’octubre els Xerrics d’Olot van actuar, amb motiu de la seva diada, amb els Castellers de Figueres i Minyons de Santa Cristina a la plaça rector Ferrer d’Olot.

Els castellers de la Garrotxa, en aquesta diada es plantejaven fer història, descarregant un castell inèdit per ells, el 4d7 amb agulla i realitzant dos castells més de set, el tres i el quatre, que tot i ser molt més freqüents pels castellers d’Olot són una fita important i inimaginable fa uns anys.

I això van fer!

La diada va començar a les 18:00 h de la tarda puntual. Es va iniciar l’actuació amb dos pilars de quatre amb algunes estrenes a nivell del tronc. Els pilars van ser molt estables, es van pujar amb decisió i van donar per començada una actuació que per sempre més serà recordada en la història dels Xerrics.

El primer castell que es va coronar a la plaça va ser el 3d7. Aquest castell es va assolir per primer cop l’any 2013, després d’estar treballat durant anys. Aquell any va marcar un punt d’inflexió important per la colla, ja que un castell de set per una colla petita com és la d’Olot presenta un grau de dificultat important.

Tot i això, durant aquests tres anys, s’ha anat perfeccionant més fins a arribar a un punt on el castell es descarrega amb confiança i seguretat. L’exemple va ser clar ahir, on el castell de set es va realitzar quiet i sòlid malgrat alguna lleu deformació que no els va fer dubtar en cap moment.

El segon castell a plaça va ser el 4d7 AMB AGULLA. Un castell inèdit per la colla, treballat durant tota una temporada i el somni de cada un dels integrants del grup. El primer intent a plaça que es va realitzar d’aquest castell va ser durant les festes del Tura, tot i això, no va ser possible.
Aquest cop els castellers anaven amb la intenció de lluitar-lo fins al final i per fi descarregar-lo.

Conjuntament amb l’ajuda dels castellers de Figueres i de Minyons de Santa Cristina es va començar a muntar el castell. Un cop el penúltim pis, els dosos, es van col·locar, es va veure una deformació força difícil de corregir i es va optar tirar avall el castell.

La ràbia dels primers intents desmuntats per festes del Tura, un altre intent desmuntat a la plaça durant la diada dels Xerrics, els assajos intensos, els sacrificis i esforços realitzats durant la temporada sencera van empènyer els Xerrics d’Olot a, finalment, descarregar el primer castell de set amb agulla.

El castell es va mostrar molt rodó durant tota l’aixecada i es veia la ràbia i il·lusió en cada un dels integrants del castell. En la croada de l’enxaneta el castell va començar a remenar de manera important, malgrat això, els castellers no estaven preparats per rendir-se, ells el descarregarien. En la baixada del castell va quedar l’agulla moguda i lluitada fins al final que es va descarregar i va marcar una nova fita històrica pels castellers de la Garrotxa.

Entre plors, crits, somriures i abraçades, els Xerrics es van felicitar i van agrair l’ajuda de les diferents colles en les pinyes i el públic receptor, ansiós i emocionat.

Finalment com a últim castell es va descarregar el 4d7, un castell que com el 3d7 s’ha descarregat forces vegades però continua sent de nivell considerable.

Amb el cap fred, les llàgrimes als ulls del castell anterior i l’adrenalina a la sang, els Xerrics van descarregar el seu tercer castell de set en una mateixa diada, aconseguint TRES CASTELLS DE SET!

Després d’una emocionant diada, els Xerrics es van acomiadar amb un pilar de cinc molt merescut i bonic. Cloent així, una diada perfecta.

La gent que va viure la diada, els castellers que en van formar part i la ciutat d’Olot sempre recordarà el dia 15 d’octubre.

El dia 15 d’octubre del 2016, els Xerrics d’Olot van descarregar per primer cop el 4d7 amb agulla. Els Xerrics van fer història.

Font i vídeos: xerrics.cat

xerrics