Vídeo: En marxa una nova actuació de millora del riu Fluvià a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament d’Olot ha posat en marxa una nova actuació de millora del riu Fluvià al seu pas per la ciutat

Els treballs, que donen continuïtat als iniciats l’any passat, tenen per objectiu millorar la seguretat i l’equilibri ambiental del riu i posar al dia el mobiliari urbà de la zona. A finals del mes de juliol es va iniciar una campanya de neteja del Fluvià al seu pas per Olot. Els treballs van començar a la zona del Tossols i van continuar aigües avall seguint els 9 quilòmetres de traçat del riu fins a l’alçada de Les Tries. L’any passat, es van realitzar, principalment, tasques de dessobturació de passos d’aigua, a més de la retirada d’arbres caiguts i de residus urbans. El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, ha explicat aquest matí que “a principis d’any s’ha començat aquesta nova actuació de millora que permet assumir tasques més puntuals i incidir més decididament en la millora ecològica de la llera”. Veure vídeo.

[vimeo id=”153378900″]

Actualment, s’està treballant a la zona compresa entre les Fonts de Sant Roc fins al pont de Ferro (just a l’alçada de l’ambulatori) on s’estan realitzant tasques de tala selectiva i neteja de les lleres, encarades a la prevenció d’inundacions. S’estan retirant tots els arbres que presenten perill de caiguda, que tenen un creixement deficient o que presenten deformacions a les capçades. També esretira la vegetació al·lòctona i exòtica, que competeix amb les espècies pròpies delbosc de ribera: s’estan tallant els exemplars d’Acer negundo(negundo) o Robinia pseudoacacia(acàcia).

La previsió també és executar una pla de restauració del bosc de ribera, amb la implantació d’espècies arbòries pròpies del riu com el vern i el salze, espècies arbustives com sanguinyols i avellaners i espècies herbàcies higròfiles tipus els lliris d’aigua. Tota la planta subministrada per a les noves plantacions s’adquireix en un viver especialitzat que produeix planta autòctona apartir de llavor pròpia dels boscos de Catalunya. D’aquesta manera, s’assegura l’origengenètic de la planta.

L’Ajuntament d’Olot ha habilitat una partida de 16.000 euros per dur a terme aquesta actuació, per la qual s’ha contractat a una empresa forestal que hi destina cinc operaris especialitzats.

IF

L’actuació es completa amb una millora dels pons i les zones de passeig. En concret, s’han repintat les baranes d’alguns dels ponts que travessen el riu i s’han realitzat tasques de neteja i manteniment de la Font de la Puda. Aquestes tasques les han realitzat persones en situació d’atur que han estat contractades a través de plans d’ocupació subvencionats pel SOC (Servei Català d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya), dins de programes destinats a benefici de la ciutat i els ciutadans. “Per nosaltres és molt important que la ciutat no visquid’esquena al riu i que els nostres ciutadans en puguin gaudir. Per això hi impulsem actuacions de millora que, al mateix temps, suposen l’ocupació de persones que estan a l’atur” ha explicat l’alcalde d’Olot, Josep M. Corominas.

Font: Ajuntament d’Olot

Vídeo: Nova campanya de neteja del riu Fluvià

Comparteix-ho amb els teus amics: