Vídeo: ERC de la Garrotxa fa al·legacions a la proposta d’autovia per Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Després de la publicació el 27 de desembre de l’estudi informatiu sobre la variant d’Olot i de la Vall de Bianya, la federació comarcal de la Garrotxa ha presentat unes al·legacions al projecte. En primer lloc, ERC manifesta que l’actual saturació de l’avinguda Sant Jordi fa imprescindible la construcció d’una variant. Tots els grups municipals presents en el consistori olotí el 2010 van estar d’acord a exigir al Ministeri de Foment l’anul·lació de la proposta de variant amb viaducte per superar la llera del Riudaura i, en el seu lloc, optar per un túnel que superés per l’interior de la serra la zona del barri de l’Hostal del Sol.

https://vimeo.com/118788276

En cap cas, podem acceptar que es rebutgi aquesta opció per qüestions econòmiques: és una infraestructura que ens quedarà per a tota la vida i, així que estigui construïda, ens en penedirem. Un trànsit de més de 30.000 vehicles diaris, amb camions en trànsit cap a la frontera, passant dia i nit a 100 km/h per un viaducte a tocar de les cases és una opció insostenible, mediambientalment i socialment.

Volem una variant útil per a Olot, no pas una autovia on passin vehicles en trànsit cap a la frontera a gran velocitat.

Entre altres coses, l’estudi del Ministeri tampoc no defineix de manera clara els enllaços d’aquesta autovia amb la ciutat d’Olot, cosa que reclamem en les al·legacions.

Pel que fa a l’estudi de variants de la Vall de Bianya, la unanimitat en el rebuig ha portat el conseller, Santi Vila, a defensar el respecte a l’entorn dels veïns de Bianya (es veu que a les valls d’Olot tant li fa!) i a apostar pel que ell anomena la “variant 0”. O sigui: que no es faci res.

Aquesta opció de la conselleria ens permet exigir que la variant d’Olot amb túnel al barri de l’Hostal del Sol no s’endarrereixi al més mínim: si el Ministeri tenia 142M€ per pagar la construcció de tota la variant i ara el territori renuncia a la part més costosa de l’obra, els diners per fer el túnel que reclamem bé hi deuen ser, no?

ERC no hi renunciarà. Per sort, en la més que propera República Catalana tindrem molts més recursos per ser prou respectuosos amb l’entorn i amb la ciutadania.

Més info: locals.esquerra.cat