VÍDEO: Es comencen a desbordar alguns rierols de la Vall d’en Bas

Comparteix-ho amb els teus amics:

Es comencen a desbordar alguns rierols de la Vall d’en Bas

Demanen precaució per l’augment dels cabals dels rius i rierols. A la garrotxa es comencen a desbordar alguns rierols. En el cas de la Vall d’en Bas alguns camps de conreu comencen a estar anegats. Veure vídeo.

Segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua ACA dels cabals dels rius Onyar, Daró, Ter i Tordera. Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. No deixeu tampoc els cotxes aparcats en zones inundables o torrents, encara que estiguin secs.

No intenteu travessar mai, ni a peu ni amb vehicle, zones amb acumulació d’aigua, inclòs l’entorn urbà, ni ponts on l’aigua estigui prop de la via.

En el marc del seguiment dels efectes i evolució del temporal Glòria, aquest matí ha tingut lloc una reunió del Comitè Tècnic dels Plans d’Emergències NEUCAT, VENCAT i INUNCAT presidit pel conseller d’Interior, Miquel Buch, i que ha comptat amb la presència de la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, del director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, del director Servei Meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara, i de comandaments i tècnics del telèfon d’emergències 112 de Catalunya, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Sistema d’Emergències Mèdiques, Protecció Civil de la Generalitat, Servei Meteorològic de Catalunya, Agència Catalana de l’Aigua, Creu Roja, Ferrocarrils de la Generalitat, Adif, Renfe, Endesa, Carreteres de la Generalitat i Carreteras del Estado.

Segons el Servei meteorològic de Catalunya, el temporal passarà a ser, principalment, de pluja. Les precipitacions seran generalitzades i afectaran, sobretot, a la meitat est de Catalunya i tota la façana del litoral i prelitoral. Les àrees més afectades seran les comarques del Sud de Tarragona i les comarques de Girona on es podran superar els 200 l/m2 en 24 hores. D’altra banda, el temporal d’onatge es mantindrà actiu amb onades de 6 i 8 metres d’alçada.