VÍDEO: Es millorarà el manteniment i conservació de les Fonts d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

En el Ple municipal de juliol celebrat el passat dijous, el grup Olot en Comú, va presentar una moció que ha estat aprovada per unanimitat sobre les fonts d’Olot.

Xavier García d’Olot en Comú, considerà que Olot té un gran i ric patrimoni de fonts, moltes d’elles en el nucli urbà de la ciutat, altres a la vora de camins i del riu. Unes més modestes que d’altres, però totes elles amb un valor històric, paisatgístic i popular, que ens poden explicar el passat i per tant el nostre present. Veure vídeo resum aquí.

Algunes de les fonts del centre d’Olot han deixat de donar aigua per voluntat expressa de l’ajuntament, d’altres ho fan però et deixen ben esquitxat, algunes no estan senyalitzades per informar que es tracta d’aigua potable i l’estat de conservació i neteja en algun cas, deixa molt a desitjar.

A la Pl. Campdenmàs, l’any 1999, l’ajuntament va instal·lar una font de l’artista olotí Quim Domene, que en la remodelació de la plaça va estar moguda de lloc però ja sense complir la funció de font.

En Jordi Nebot en 2008 va escriure un llibret LES FONTS DEL CENTRE D’OLOT on fa un recull de les 15 existents en aquesta part d’Olot i proposa un recorregut per totes elles parlant del seu origen.

En la moció es demanava:

– Que les fonts que han estat tancades es tornin a obrir.
– Que s’adeqüin les aixetes per donar aigua en bones condicions.
– Que la seva potabilitat estigui degudament senyalitzada
– Potenciar la utilitat turística que tenen i que Turisme Garrotxa ofereixi possibles itineraris i informació sobre aquest patrimoni.
– Donar a conèixer la normativa en relació amb les fonts públiques i un ús responsable de l’aigua.

Comparteix-ho amb els teus amics: