Vídeo: Es podria presentar una querella contra el propietari del cavall abandonat

Comparteix-ho amb els teus amics:

Alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha reiterat que l’ajuntament només té competències per actuar amb els animals domèstics de companyia com gossos, gats i fures. En els casos com el del cavall que estava agonitzant al camí del Triai d’Olot propietat de l’Esteve Vila, més conegut com en “Trevinella”, són responsabilitat del Departament d’Agricultura que aquests moments estant recollit informació per tal de presentar una querella contra el propietari del terreny si calgués. Veure vídeo de les declaracions de l’Alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas.

[vimeo url=”https://vimeo.com/116951271″ width=”560″ height=”315″]

Els fets: El passat cap de setmana, veïns d’Olot, van avisar als Agents Rurals que feia dies que un cavall estava agonitzant al camí del Triai d’Olot. Els Agents rurals es van mobilitzar i van contactar amb el seu propietari. Diumenge al migdia perquè fes venir a un veterinari per sacrificar a l’animal que s’estava morint de vell.

[vimeo url=”https://vimeo.com/116633550″ width=”560″ height=”315″]

Amb tot i l’actuació dels agents rurals i del propietari, els veïns continuen preocupats i indignats per la falta d’atenció en diverses ocasions a la resta de la vintena de cavalls de la finca.

Anteriors articles de premsa sobre aquest veí d’Olot (Diari de Girona, 1998)

Segons informen els Agents rurals, aquesta persona en el passat va tenir diverses denúncies per motiu semblants, i malgrat un cop confirmat el mal estat dels animals i fer-li un cop d’atenció el propietari prenia mesures. Segons l’historial amb el temps torna a reincidir en la deixadesa de la cura dels animals. Per la darrera denúncia dels veïns i de l’abandonament del cavall, els agents rurals van anar a veure la resta de cavalls que a la vista sembla que estiguin bé, però durant aquesta mateixa setmana vindrà un veterinari per comprovar l’estat de salut de la resta.

Mentre a l’oficina comarcal ens confirmaven que hi ha hagut “no gaires” denuncies i que s’han quedat en res perquè quan han anat els animals estaven en aparent bon estat, els agents rurals informen que en altres denúncies han trobat els animals en mal estat i se l’hi a fet un toc d’atenció al propietari que ha actuat i ha pres cura dels animals.

Segons els veïns, persones que passegen per la zona no alienes al problema i preocupats, els hi porten menjar als cavalls. Alguns inclús han demanat ajuda als comerços d’Olot demanant la resta de vegetals que llencen a les escombraries per portar-li a aquests animals.

L’estat i la mort d’aquest animal el passat cap de setmana ha portat el problema a les xarxes socials per sensibilitzar a la societat i potser fer pressió a les autoritats, perquè es posin a la feina de solucionar definitivament aquesta situació, diu una veïna.

Més info: www.facebook.com/ProtectoraDeCaballos
Signatures aquí: Retireu tots els animals a l’Esteve Vila, conegut com en “Trevinella”