VÍDEO: Es presentarà una moció per restringir el pas de camions de gran tonatge nucli urbà d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

La plataforma ciutadana No és un vial, presentarà una moció al ple municipal de l’Ajuntament d’Olot. La plataforma demana la restricció del pas de camions de més de 9.000 hg al nucli urbà d’Olot en dies i hores concrets.

La Plataforma olotina No és un vial, és un carrer!, en el seu objectiu d’aconseguir la pacificació del tram urbà que fa la impròpia funció de corredor de mercaderies per l’Avda Sant Jordi, el Carrer Zamenhoff i els que els continuen, presentem dijous vinent al Ple de l’Ajuntament d’Olot una moció per a la restricció del trànsit pesant en dies i hores determinats. Conscients que és una petició històrica per la seva transcendència, donem aquest pas amb fermesa en un intent de millorar significativament la vida de milers de persones abans no s’implementi la Variant d’Olot.

Ho fem amb argument i estudis llargament treballats. El trànsit pesant mai s’atura, i són moltes les raons que suporten la petició de No és un vial per aconseguir una vida digna en termes viaris dels habitants que viuen en aquest recorregut de 5 quilòmetres i, per extensió, de tota la ciutat. Es poden resumir, però, en regular la utilització inadequada i impròpia dels temps que vivim, d’un seguit de carrers urbans afectats amb múltiples greuges pel pas diari a tocar de les cases de desenes de milers de vehicles, molts d’ells d’alt tonatge i d’animals vius. Necessitem modular la intensitat d’aquest trànsit amb fórmules que permetin repartir un xic una càrrega que els veïns del tram suportem injustament al cent per cent.

En un intent de conciliar l’espera de la veritable circumval·lació que facilitaria una mobilitat infrastructuralment millor, la nostra Plataforma incorpora a les seves accions aquesta moció, que resumim en un punt concret:

MOCIÓ PERQUÈ L’AJUNTAMENT D’OLOT DECRETI RESTRICCIONS DE PAS DE VEHICLES PESANTS

Restricció del pas de camions de més de 9 tones pel nucli urbà (exceptuant l’accés des de la carretera al punt de destí en un radi màxim d’1 quilòmetre), en horari nocturn de 22 a 8h, en caps de setmana de 22h de divendres a 8h de dilluns, i en festius des de les 22h de la vigília a les 8h del primer dia laborable immediat. 

Aquesta restricció inclou els vehicles de transport d’animals vius, que a més haurien de tenir restringit permanentment el seu pas per via urbana un cop han descarregat i van buits.

Adoptar solucions valentes per als seus ciutadans ha de ser la prioritat de qualsevol ajuntament. Donat que la Variant d’Olot encara pot tardar anys a entrar en funcionament, creiem imprescindible que actuï immediatament per a protegir la vida diària de la ciutat, i per dignificar un barri tan antic i sofert com el nostre.

Plataforma No és un vial, és un carrer!

Comparteix-ho amb els teus amics: