Vídeo: Espadaler avisa l’Estat que no cal que enviï policies a Catalunya pel 9-N

Comparteix-ho amb els teus amics:

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha avisat l’Estat que els Mossos són “la policia integral” de Catalunya i, per això, demana que no enviïn altres cossos policials o agents de cara al proper 9-N. “Tenim la plena competència, l’exercim i ho continuarem fent amb tota normalitat”, ha assegurat. En aquest sentit, el conseller ha garantit que els mossos “compliran i faran complir la llei” durant la consulta. “El Govern no els posarà en la tessitura d’haver de triar entre fer complir la llei o fer una altra cosa que suposadament faci el Govern”, ha argumentat. Segons Espadaler, el Consell de Ministres farà “una errada més” si impugna la nova consulta que és “un simple procés participatiu”.

[vimeo]https://vimeo.com/110593482[/vimeo]

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, no ha volgut deixar equívocs pel que fa al proper 9-N. “Els mossos ho hem dit sempre, compliran i faran complir la llei, no hi ha àmbit de discrecionalitat en aquest sentit”, ha assegurat. Espadaler ha afirmat que el Govern no vol que els mossos hagin de triar “entre complir, fer complir la llei o fer una altra cosa que suposadament faci el Govern”.

En aquest sentit, el cap del Departament d’Interior ha assenyalat que el cos dels Mossos d’Esquadra són “la policial integral del país”. “Són la policia administrativa que s’ocupen de l’ordre públic i la policia judicial i atendrem tal i com ho hem fet sempre”, ha afegit contundentment.

A més, Espadaler ha aprofitat aquesta defensa del cos tot avisant a l’Estat que no cal que enviïn altres policies de cara al 9 de novembre. El conseller ha llançat aquesta alerta per “si hi ha temptatives” per part del govern espanyol. “Tenim la plena competència, l’exercim i l’exercirem amb tota normalitat”, ha subratllat. Segons el cap d’Interior, els agents són els “responsables de l’ordre públic” i faran allò que se’ls ha encomanat i que, segons Espadaler, és “la seva raó de ser”.

“Error de primer ordre”

D’altra banda, el conseller també ha aprofitat per criticar la possible impugnació del nou 9-N per part del Consell de Ministres. “És un error de primer ordre i una errada més”, ha assegurat. Segons Espadaler, la situació actual entre Espanya i Catalunya – que ha titllat de “contenciós”- no és pot resoldre a base d’impugnacions. “El Govern anirà prenen les decisions necessàries per donar sortida a la voluntat d’expressar-se de la ciutadania”, ha explicat.

El conseller també ha aprofitat la inauguració del nou parc de Bombers d’Olot per subratllar que el nou 9-N no és “ni un referèndum ni una consulta” sinó un “simple procés de participació” i ha criticat la manca de “qualitat democràtica” del govern espanyol. “No poden tolerar un simple procés de participació”, ha lamentat. Tot i els entrebancs per part de l’Estat, Espadaler ha tornat a insistir en què el Govern manté la “voluntat ferma” de que la ciutadania pugui donar la seva opinió el proper 9-N.

Comparteix-ho amb els teus amics: