VÍDEO ESPECIAL: Ball de Corpus a Olot dels Gegants, Nans i els Cavallets

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ball de Corpus a Olot dels Gegants, Nans i els Cavallets

Aquest dissabte 5 i diumenge 6 de juny, Olot celebra la festivitat de Corpus amb tota la faràndula, que ballarà fins a 8 vegades a la plaça Major. Després de la venda en pocs minuts de les 1.184 localitats previstes el passat dimecres 26 de maig, l’Ajuntament d’Olot d’acord amb la Comissió de la faràndula, han continuat treballant per ampliar el nombre de ballades donant resposta a l’interès i la il·lusió de la ciutadania per veure els Gegants, Nans i els Cavallets de la ciutat. Veure vídeo especial.

VEURE VÍDEO PER CAPITOLS:

BALL DELS NANS
BALL DELS GEGANTS

BALL DELS CAVALLETS

D’acord amb la normativa COVID-19, la Plaça Major d’Olot tindrà aforament limitat i no es podrà entrar ni sortir del recinte durant els balls de la faràndula.

Una celebració de Corpus, plena de novetats

L’Ajuntament d’Olot agraeix a la Comissió i a les persones balladores de la faràndula l’esforç i la predisposició a ampliar les ballades i tota la dedicació en el procés de gestió i organització de l’esdeveniment. Aquest serà el primer cop en la història que la faràndula surt a ballar més d’una vegada. Inicialment, tenint en compte la situació d’excepcionalitat i seguint els protocols marcats de la COVID-19, es va preveure i ampliar el nombre de ballades passant d’una a quatre per així donar resposta a l’interès de la ciutadania de gaudir d’aquesta festivitat. Posteriorment, davant la il·lusió i resposta rebuda, es va tornar a duplicar aquesta xifra arribant a un total de 8 ballades.

Al mateix temps, aquest cop serà el primer en gairebé dos anys que la faràndula de la ciutat pot tornar a trepitjar els carrers d’Olot després de la pandèmia de la COVID-19 i ho farà estrenant les novetats que van introduir-se l’any passat al Protocol de la Faràndula.

D’aquesta manera, els Cabeçuts i Cavallets acompanyaran per primer cop els Gegants i el Cap de Lligamosques a la Plaça Major d’Olot. Uns Gegants que aquest 2021 estan d’aniversari. Concretament enguany es compleix mig mil·lenni des del primer cop que un dels Gegants d’Olot va sortir a ballar per la ciutat, l’any 1521.

Info: Ajunt. Olot
Vídeo: elgarrotxi.cat