Vídeo: Governar per a les elits. Segrest democràtic i desigualtat econòmica

Comparteix-ho amb els teus amics:

Què passa quan un Govern deixa de preocupar-se pel benestar dels seus ciutadans per servir als interessos d’una minoria acabalada? És una pregunta retòrica: sabem quina és la resposta. Hi ha grups amb gran poder econòmic, empreses i individus, que influeixen sobre les institucions i que, de vegades, fins i tot les ‘capturen’, aconseguint tractes a favor d’unes elits en la definició de lleis i normatives. Són privilegis per a uns pocs, mentre l’esforç, sobretot la càrrega fiscal, recau sobre la gran majoria. LLEGEIX L’INFORME AQUÍ.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OK1GGOYxLM0#t=46[/youtube]

Com cada any, el Fòrum Econòmic Mundial es reuneix a Davos. Del 22 al 25 de gener de 2014, els principals líders financers, empresarials i polítics del món analitzaran els problemes més urgents que enfronta el planeta.

Avui la meitat de la renda mundial està en mans de l’1% més ric de la població, la riquesa dels quals és de 110 bilions de dòlars. Aquesta xifra és 65 vegades més gran que el total de la riquesa que posseeix la meitat més pobre de la població mundial.

Exigim als líders que acordin un objectiu de reducció urgent de la desigualtat, no només pel seu impacte negatiu en termes econòmics i de justícia social, sinó per l’amenaça que l’increment de la desigualtat suposa per a l’exercici d’una veritable democràcia basada en el interès de la majoria. Llegeix la nostra nota de premsa.

A través de l’informe “Governar per a les elits” , denunciem que l’augment de la concentració de poder genera una riquesa extrema que perpetua la desigualtat, suposa una amenaça per a un model social basat en la inclusió i igualtat d’oportunitats i posa en perill els sistemes democràtics.

www.oxfamintermon.org

00121012014