Vídeo: Gran èxit del Garrotxinàrius

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat dissabte més de 200 persones varen realitzar els diferents tallers i ball organitzats per segon any consecutiu per l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot, el Festival Tradicionàrius i l’associació Ofolk, creant d’aquesta manera el Garrotxinàrius 2015, la festa hivernal de referència en ball folk de la comarca de La Garrotxa.

https://vimeo.com/117778621

El grup valencià Urbàlia Rurana i el grup internacional Aksak varen realitzar els tallers i ballades de danses tradicionals valencianes i gregues, respectivament. Tot l’acte es va dur a terme a la Sala El Torín d’Olot.

A la tarda es desenvolupaven els tallers de ball dirigits al públic general. A la nit la banda Urbàlia Rurana encetava el ball de plaça, tot tocant ritmes i tonades propis del País Valencià, com són els fandangos o les jotes valencianes. Seguidament els veterans Aksak oferien un ball amb denominació grega. A banda de l’espai de ball dedicat a les persones balladores, també es disposava de cadires per a qui vulguis gaudir només de la música. Com totes les activitats organitzades per Ofolk, el Garrotxinàrius pretén ser un espai per gaudir de manera col·lectiva, on la dansa tradicional sigui l’eix vertebrador. L’èxit d’aquesta segona edició ja fa pensar en la propera fita.

Comparteix-ho amb els teus amics: