VÍDEO i FOTOS: Ball Pla de Sant Miquel 2019

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Ball Pla de Sant Miquel va celebrar aquest dissabte el seu 75è aniversari amb més de 250 participants

Els carrers de barri de Sant Miquel estaven a besar de gent per veure el tradicional Ball Pla, que enguany celebra el seu 75è aniversari. Unes 250 persones varen participar de la desfilada on també es van poder veure antigues pubilles del barri. Veure vídeo i fotos.

GALERIA DE FOTOS AQUÍ

Una mica d’història del Ball Pla de Sant Miquel

L’inici oficial de la festa de Sant Miquel va ser el passat divendres amb el pregó de Gil Anglada sobre el Ball Pla de Sant Miquel. Coincidint amb el 75è aniversari d’aquest acte es va presentar un llibret que recopila tota la història del Ball Pla.

Els orígens del Ball Pla de Sant Miquel se situen entre els anys 1944 i 45 quan els pabordes que organitzaven la festa del barri van decidir impulsar aquesta iniciativa. Al principi, segons recorda Gil Anglada, els homes anaven amb llacet, barret i vestien de forma estrafolària mentre que les dones portaven tires de paper sobre el vestit. Amb el pas dels anys, els vestits es van fer de paper i el Ball Pla va augmentar els participants i de recorregut (les parelles desfilaven pel carrer de Sant Miquel, pujaven pel carrer Valls Nous, passaven per davant de l’església del Tura i baixaven cap al Carme).

Comparteix-ho amb els teus amics: