VÍDEO i FOTOS: La Fira de l’Embotit omple el firal d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Un cop més i després de la reforma del firal. La Fira de l’Embotit atreu gent al centre d’Olot

GALERIA DE FOTOS AQUÍ

Aquest cap de setmana tornava una nova edició de la Fira de l’Embotit d’Olot amb l’objectiu de prestigiar aquest producte i el seu productor i, al mateix temps, donar a conèixer el món de l’embotit d’elaboració artesanal. Prop d’una setantena de parades d’alimentació s’entelaven al Firal per donar a conèixer i oferir la possibilitat de tastar i comprar els diferents productes d’elaboració pròpia: embotits, formatges i cerveses.

Un any més, la Fira de l’Embotit ha apostat pels productors d’embotits, formatges, cerveses… de qualitat, essent aquesta l’edició amb més productors assistents (concretament, un 14% més que el 2018), cinc dels quals amb el segell de qualitat agroalimentària, Girona Excel·lent.

Una novetat d’enguany amb l’objectiu de potenciar el tast i venda dels productes oferts pels artesans és el disseny d’una moneda pròpia de la fira amb la imatge d’un “morro de porc”, que tindrà un valor d’1 euro i es bescanviava per tastets que oferiran només els productors, situats en les casetes de fusta al costat de l’Espai Tast.

Per complementar el mercat amb oferta gastronòmica, lúdica i comercial s’han programat 2 demostracions del porc en diferents coccions a càrrec de Cuina Volcànica amb motiu del 25è aniversari del col·lectiu, el 10è concurs d’embotits casolans a càrrec de Pep Nogué i l’Associació de Placers del Mercat d’Olot, un tast “a cegues” d’embotits i formatges, la demostració d’especejament del porc que aquest any incorporava l’actuació de Toni Gomila sobre la matança del porc, tallers d’elaboració de botifarres per als més petits, un taller– tast de porchetta i un tast influència d’embotits catalans i mallorquins, entre d’altres.

Amb la tornada de la Fira de l’Embotit al Firal, la majoria de bars del passeig se sumaven a l’esdeveniment oferint al migdia el “vermut de l’embotit”, on es podia gaudir d’un vermut amb degustació de llardons i/o embotits de la fira.

Una altra de les propostes que repeteix per la bona acceptació que ha tingut a les edicions anteriors és la presència d’un territori convidat. Per complementar l’oferta de la fira, enguany a través del Centro Galego de Barcelona s’ha convidat el xoriç gallec i el formatge DO Tetilla que oferirà tastets i venda dels seus productes, juntament amb el grup de folklore de Galicia que era present a la Fira durant tot el cap de setmana amb 4 actuacions.

La programació de la Fira de l’Embotit també incloïa la ballada del Porc i el Xai per part de l’AOAPIX, passejades en poni al Firal Petit, el tradicional ball de bastons a càrrec dels bastoners i grallers de l’Esbart d’Olot i la tercera edició de l’activitat: Un dia a pagès. Un espai dedicat a la vida al camp i a la granja on els més petits i grans podien jugar a la vegada que aprenien els oficis més tradicionals de la casa nostra.