VÍDEO i FOTOS: Prop d’un miler de persones en una trencada de mona molt emotiva

Comparteix-ho amb els teus amics:

Com ja és tradicional en dilluns de Pasqua a Olot, el pastisser Lluís Riera organitza la Trencada de Mona pels que no tenen padrí a la plaça Major d’Olot.

En Lluís s’ha tornat a superar fent una mona en forma de Xukli de 132 kg i 224 cm d’alçada. Incorporant per primera vegada el color.

Amb l’amenaça de pluja sempre present ha tingut lloc a la plaça Major d’Olot, l’11a Trencada de Mona organitzada pel pastisser Lluís Riera de la Pastisseria Cacau. Prop d’un miler de persones varen viure en directe una trencada molt emotiva, on es va llegir un manifest per l’assassinat de la Irene López i els parlaments de Lluís Riera i de persones de l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC). La Trencada de mona ha estat possible, gràcies en part a les persones que han comprat figuretes del Xukli, la mascota de l’associació. Veure vídeos.

GALERIA DE FOTOS AQUÍ

Lluís Riera – El lema d’enguany és “Xocolata pels Xuklis” i és per això que s’ha convidat a l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) a venir a trencar el nostre estimat Xukli. Com cada any qui vulgui col·laborar en aquest esdeveniment pot comprar figures del Xukli petit d’ara fins al mateix dia de la trencada.

L’AFANOC és l’associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya. Va ser constituïda el 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de tots aquests nens i nenes i incidir en totes les necessitats i desconeixement que envoltaven el càncer infantil.

La realitat que es van trobar el 1987 no es corresponia amb les necessitats que es generaven amb aquesta malaltia de llarga durada i de pronòstic incert: estades molt llargues en espais no preparats per als nens i nenes ni per als seus acompanyants, famílies desplaçades lluny de les seves cases sense lloc on dormir i reposar, cap suport psicològic per afrontar les diferents etapes del tractament, falta d’estímuls per als infants, absència de planificació per escolaritzar-los, manca d’informació de la malaltia…

En un principi, els familiars van començar organitzant grups d’ajuda mútua, grups de dol, grups de recerca d’informació de la malaltia i va començar a consolidar-se un petit grup de voluntaris ben actius. A mesura que l’entitat s’anava consolidant i creixent es va veure la necessitat de professionalitzar l’Associació amb un equip multidisciplinari. Durant tots aquests anys l’entitat ha posat en marxa programes i serveis amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies i ha treballat en la millora de la salut psicosocial de totes aquestes.

Lluís Riera – El nostre fill l’any 2015 va patir un càncer i la nostra família va rebre el suport d’AFANOC, l’agraïment que es va despertar amb nosaltres es va materialitzar en forma de Torró Solidari. Hem fet 4 edicions d’aquest torró i 17823 € són els diners que entre tots i totes, durant aquests últims 4 anys hem aportat al projecte AFANOC i la Casa dels Xuklis.

Gràcies a la solidaritat amb el càncer infantil aquesta onada segueix creixent i esperem seguir sumant perquè la causa és noble i perquè la lluita s’ho mereix. Per tot això, la Rosa, la Gina, la Maite, la Lali, la Gemma, la Pilar i la resta de treballadores de l’AFANOC seran les encarregades de la trencada d’enguany.

Comparteix-ho amb els teus amics: