VÍDEO: Incendi a la caseta dels burots d’Olot, a la carretera de Sant Joan de les Abadesses

Comparteix-ho amb els teus amics:

La caseta estava ocupada per un indigent des de feia un temps

Aquest dilluns a la tarda, cap a les cinc. L’antiga caseta dels burots a Olot situada a la carretera de Sant Joan de les Abadesses es va incendiar sense causar ferits per causes encara per aclarir. Tot apunta, que l’indigent que l’ocupava des de feia algun temps, va encendre un petit foc per escalfar-se o cuinar. A causa de l’incendi es va restringir per uns minuts el transit en aquella via fins que els bombers no van apagar l’incendi. Veure vídeo.

Es dóna la circumstància que just al ple de la setmana passada, el PSC Olot va denunciar que hi havia un indigent vivint a la caseta dels burots. L’alcalde Pep Berga l’hi va respondre que estaven al corrent, però que no tenien recursos per oferir-li amb aquella persona. Veure vídeo.

El burot

El burot era un funcionari municipal encarregat de cobrar els drets d’entrada de certs articles, normalment queviures, a l’entrada de pobles i ciutats, durant el segle XIX i fins al 1960. Per extensió també s’anomenava burot a l’oficina a l’entrada d’una població on els susdits funcionaris cobraven aquest impost. Normalment aquestes oficines es trobaven al costat dels camins principals o a les entrades dels pobles o ciutats.