VÍDEO: Inici del procés per a la construcció de la promoció d’habitatge públic més important d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

El plenari d’aquest dijous a aprovat inicialment la modificació puntual del POUM del sector de Sant Cristòfol, primer pas per a la construcció de la promoció d’habitatge públic més important de la ciutat. Aquest punt ha comptat amb el vot a favor de l’equip de govern de JuntsxCat; l’abstenció d’ERC i la CUP i el vot contrari del PSC.

El projecte respon a l’objectiu d’impulsar la construcció d’habitatge públic, una de les inversions més importants del Pressupost de l’Ajuntament d’Olot per al 2022. Els comptes de l’any que ve destinen 1.000.000 € per a la compra del terreny de sòl pendent i que acollirà un total de 87 nous pisos convertint-se en la promoció d’habitatge públic més important que haurà fet la ciutat.

El nou parc d’habitatge públic s’ubicarà al polígon d’actuació comprès entre el carrer Sant Cristòfor i el pont de Santa Magdalena. Una part del terreny pertany a l’Incasòl, organisme amb el qual l’Ajuntament d’Olot ha acordat donar impuls a aquesta promoció d’habitatge de forma conjunta. Pel que fa a la resta de solars, l’Ajuntament ha negociat amb 6 particulars la compra de les finques per poder tirar endavant l’actuació.

Després de l’aprovació inicial de la modificació puntual del POUM en el ple d’aquest novembre, s’obre el termini d’exposició pública per a l’aprovació definitiva del projecte que ha de comptar amb el vistiplau de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat.

Els treballs preveuen la construcció d’un parc urbà a l’interior de la nova illa d’habitatges que estaria connectat amb el riu i, alhora, disposaria d’accessos oberts a cada un dels carrers perimetrals. A part dels nous habitatges, també es vol potenciar aquest espai com un nou pol d’atracció d’Olot amb comerços i activitats.

Paral·lelament, el projecte permetrà posar en valor la casa MasLlorens – Bé Cultural d’Interès Local – i l’antiga fàbrica Sans situada a tocar del Pont de Santa Magdalena passarà a ser un equipament de propietat municipal. L’actuació és un pas més en el projecte de recuperació de l’espai fluvial del Fluvià que la ciutat va arrencar el 2012 i que inclou renovacions i reformes urbanes amb la voluntat de crear un nou eix urbà potent, obrint la ciutat al riu i establint passeigs, places i espais verds.

Actualment Olot disposa de 224 pisos d’habitatge públic i, a través d’actuacions com la que es preveu a Sant Cristòfol, l’Ajuntament d’Olot s’ha marcat continuar incrementant la borsa superant els 400 pisos de lloguer social als pròxims anys. De cara al 2022, també s’aposta per iniciar el desenvolupament del polígon del Serrat (25.000 €) que permetrà el futur desenvolupament d’habitatge.

Info: Ajunt. Olot
Imatge bloc de pisos d’arxiu